Fostul manager al TAROM Werner Wolff răspunde acuzațiilor dure care i-au fost aduse de ministrul Transporturilor. Răzvan Cuc a declarare că în mandatul lui Wolff au dispărut aproape 140 de milioane de lei din conturile companiei.

 

Fostul manager se apără și spune că banii s-au dus pe combustibil și reparații generale. Între timp, activitatea TAROM va fi anchetată în Parlament.

„Nu Wolff a mâncat banii TAROM”, spune timișoreanul care a fost înlocuit din funcție după un an și patru luni de mandat. pe 21 martie, după un an și patru luni de mandat. Florin Susanu, pilot și directorul operațiunilor de zbor din TAROM este noul director al companiei aerine de stat. Acesta are un mandat de 4 luni.

”La 23 martie 2019, compania avea un disponibil de lichidităţi de 9,273 milioane de dolari. La 1 octombrie 2017, când Wolff a preluat conducerea companiei, în acest cont erau 77,468 de milioane de dolari, deci vedem o diferenţă într-un an şi patru luni de 58 de milioane de dolari”, a acuzat ministrul Răzvan Cuc.

Cel care a condus TAROM în ultimul an se apără:

”Nu Wolff a mâncat banii TAROM, ci cheltuielile pentru reparații motoare, componente rotabile și controalele la aeronave. În 2018 a venit rândul unor reparații și controale capitale, care ne-au costat 201 milioane de lei. Cu 44 de milioane mai mult decât în 2017. Combustibilul ne-a costat cu 89 de milioane de lei mai mult decât anul precedent.”

Răzvan Cuc îl consideră pe Werner Wolff responsabil și pentru o mare parte din pierderile TAROM din 2017.

,,Cu puțin timp înainte de ajungerea mea la conducerea companiei, proiectul de rectificare a bugetului TAROM preconiza pierderi de 206 milioane de lei. Rezultatele finale au adus un minus companiei de 172 de milioane de lei. Mă consider responsabil, dar nu îmi pot asuma rezultatele unei structuri precedente de management.”

Wolff se laudă că, în mandatul său, compania a atins o performanță.

”Piața a crescut cu 7%, iar TAROM cu 21%. Cifrele fac parte dintr-o analiză profesionistă. Care relevă soluția de închidere a rutelor neperformante. Soluția a fost deja implementată pentru rute precum Sibiu-Stuttgart, Timișoara-Stuttgart sau Timișoara-Chișinău.”

Adică exact cursele de care ministrul spunea că VOR FI închise.

Werner Wolff, fost director executiv al Banat Car, dealerul BMW din Timişoara şi Arad, parte din grupul Automobile Bavaria, a preluat conducerea Tarom la sfârşitul anului 2017.

 

Articolul precedentNumărul site-urilor specializate în furtul datelor sensibile s-a înjumătăţit, în 2018
Articolul următorAfacerile Carrefour sunt în declin