Numărul site-urilor specializate în furtul datelor sensibile s-a înjumătăţit, în 2018, raportat la anul precedent, potrivit blogului producătorului de soluţii de securitate Eset.

De la începutul până la sfârşitul anului 2018, numărul atacurilor de această natură a scăzut de la 263.000 la 138.000. Autorii atrag atenţia că nu este vorba neapărat de o evoluţie pozitivă, pentru că a crescut mult şi îngrijorarea legate de faptul că numărul redus de atacuri de tip phishing poate semnaliza faptul că softurile de securitate nu le mai detectează.

„Acest lucru poate fi cauzat de folosirea de către infractori a unor tehnici care urmăresc protejarea adreselor de phishing faţă de tehnicile de descoperire existente, ceea ce poate implica utilizarea mai multor redirecţionări care conduc victimele prin numeroase adrese URL înainte de a ateriza pe destinaţia de phishing ţintă.

Raportul demască şi câteva dintre strategiile tot mai des folosite de siteurile de phising pentru a câştiga încederea vizitatorilor. Una dintre ele este afişarea lăcăţelului verde, semn că este vorba de un site sigur.

Site-urile procesatorilor de plăţi continuă să conducă în topul acestor atacuri, cu o treime din numărul total de atacuri derulate.

Eset a fost fondată în anul 1992, în Bratislava (Slovacia), şi se situează în topul companiilor care oferă servicii de detecţie şi analiză a conţinutul malware.

sursă foto: stacknet.pl

Articolul precedentAir Moldova, recent privatizată cu mari suspiciuni, a suspendat cursele Chişinău-Bucureşti
Articolul următorScandal monstru la TAROM. Fostul manager iese la atac