Scandal uriaș între compania aeriană Blue Air și Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, după ce operatorul a primit cea mai mare amendă din istoria Autorității, de 2 milioane de euro. Suma reprezintă doar o parte a sancțiunilor impuse după anularea a peste 11 mii de zboruri. Conducerea Blue Air susține că societatea nu a primit nicio comunicare în acest sens de la ANPC și, în plus, că cifrele ar fi greșite. În tot acest timp, haosul mondial cuprinde si România. Peste 700 de zboruri de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București au întâmpinat probleme numai în ultima săptămână. 

După ce informația despre amenda record aplicată de ANPC operatorului aerian low cost a apărut în presă, compania Blue Air a reacționat prin intermediul unui comunicat.

„Nu este firesc să aflăm așa ceva din presă. Tocmai am verificat, societatea nu a primit nici o comunicare în acest sens de la ANPC. În plus, cifrele sunt greșite – se referă la toate biletele anulate în respectiva perioadă din cauza valurilor 3, 4 și 5 de pandemie (care oricum reprezintă mai puțin de 10% din totalul zborurilor Blue Air din acea perioadă). Din totalul numărului de pasageri mentionați, majoritatea fie au călătorit deja, fie vor călători vara aceasta”, a transmis compania aeriană.

ANPC a revenit cu precizări după reacția Blue Air, afirmând că firmei i-a fost trimis un email și chiar ar fi răspuns. În plus, privind zborurile anulate în perioada pandemiei, ANPC precizează că operatorul a beneficiat de ajutor din fonduri europene, dar nu i-ar fi despăgubit nici până în prezent pe toți pasagerii care au avut de suferit.

În tot acest timp, haosul mondial legat de zborurile cuprinde si România. Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a anunțat joi că în ultima săptămână circa 730 de curse au fost întârziate sau anulate de pe aeroportul Otopeni.

Pe de altă parte, serviciile comerciale de pe Aeroportul Otopeni au devenit o miză importantă pentru cercurile de interese din jurul noului director al Companiei Aeroporturi București. George Dorobanţu ar încerca să își ajute apropiații să pună mâna pe sume uriașe de bani, în mod ilegal. În funcții importante au ajuns apropiații de-ai acestuia.

Caracatița de la aeroporturi – George Dorobanțu, afaceri de milioane de euro în spatele HAOSULUI de pe Otopeni

 

Articolul precedentȘeful unui gigant energetic european: Ne așteaptă o IARNĂ grea, nu este exclusă RAȚIONALIZAREA
Articolul următorMinistrul Finanțelor, sfat pentru români: Amânarea ratelor nu este neapărat cea mai bună soluţie