Scandal de proporții la cel mai mare consumator de gaze din țară! Reprezentanții companiei Azomureș au vândut gazele de pe stoc atunci când prețul gazului era foarte mare, iar acum reiau producția deși prețul gazului a revenit la cel de dinaintea crizei energetice. Totul vine în condițiile în care deși au avut gaze pe stoc și au beneficiat de schema de ajutor, au oprit producția pentru câteva luni. Anunțul a fost făcut chiar de ministrul energiei, Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a afirmat că este „uşor dezamăgit” de faptul că producătorul de îngrăşăminte chimice Azomureş din Târgu Mureş a oprit producţia când gazele naturale s-au scumpit  accelerat, dar nu repornește producția acum, când se revine la preţurile de dinainte de criză.

„Eu sunt uşor dezamăgit de cei de la Azomureş (…)  Au avut gaze pe stoc şi le-au vândut, cumpărate din 2021, le-au vândut la începutul lui 2022 şi au oprit producţia, au beneficiat de ajutorul pentru consumatorii mari de energie electrică, iar acest ajutor n-a fost deloc de lăpădat.

În anul 2021 şi anul 2020 a oprit producţia, iar acum când gazul este la cea mai joasă cotaţie, ne întoarcem la preţurile de dinainte de criză. Este vreo 100 şi ceva de lei, 140 lei pe Bursa Română de Mărfuri”, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Articolul precedentGreva din educație a luat sfârșit. Comunicat oficial
Articolul următorOrdonanţele de urgenţă care prevăd majorările salariale pentru angajaţii din educaţie, publicate în Monitorul Oficial