Salariul minim diferențiat ar putea fi introdus în mai multe domenii, pe lângă sectorul construcțiilor.

 

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a precizat, vineri seara, că angajaţii din construcţii rămân asiguraţi, chiar dacă nu sunt obligaţi să plătească toate contribuţiile în următorii zece ani, iar o măsură precum un salariu minim brut peste cel standard poate fi cerută de alte domenii.

Salariul minim brut este de 3.000 de lei pentru angajaţii din construcţii, de la 1 ianuarie, iar aceştia sunt scutiţi de plata contribuţiilor la Pilonul II, pentru următorii zece ani.

„Asta înseamnă că statul preia sau scuteşte angajatorul de anumite obligaţii faţă de stat, dar, în schimb, acei angajaţi din zona de construcţii rămân asiguraţi, (…) tocmai pentru ca acel angajat să aibă minimum echivalentul a 500 de euro net în zona de construcţii”, a spus Eugen Teodorovici, vineri seara, într-o emisiune la Antena 3.

În schimb, de la începutul acestui an, salariul minim brut este de 2.080 de lei pentru toţi salariaţii, mai puţin cei cu studii superioare şi care au cel puţin un an de experienţă în domeniul studiat, pentru care va fi de 2.350 de lei.

Ministrul Finanţelor a precizat că se aştepta la solicitări de majorare a salariului minim brut peste nivelul standard şi din partea altor angajatori, precum cei din confecţii, iar în continuare aşteaptă solicitări din acest domeniu sau din altele.

„Dânşii să vină să se întâlnească în aceste structuri asociative, patronate, şi să vină concret cu un număr de puncte pe care să ceară Guvernului pentru ca ei ca industrie să prospere, să crească”, a subliniat Teodorovici, citat de Mediafax.

Articolul precedentCe prevede ultima formă a bugetului „secret” al României
Articolul următorCalendarul pentru adoptarea bugetului pe 2019, aprobat. Votul final va fi dat vineri