Saga datelor personale de pe Facebook continuă. Astăzi, Apple, Amazon și Samsung

Facebook a încheiat zeci de înțelegeri privind datele personale ale utilizatorilor cu principalii producători de smartphone-uri și tablete în ultimul deceniu, potrivit unui raport al The New York Times.

Cotidianul a dezvăluit că Facebook a încheiat cel puțin 60 de parteneriate de partajare a datelor cu producătorii de dispozitive, inclusiv Apple, Amazon, Microsoft și Samsung, în ultimii 10 ani. Fără vreun consimțământ explicit, aceste oferte au permis producătorilor de dispozitive să acceseze statutul relațiilor utilizatorilor Facebook, înclinațiile politice, educația, religia, precum și alte aspecte, cum ar fi calendarul evenimentelor viitoare.

Gigantul social media se confruntă deja cu o examinare intensă din partea parlamentarilor, a autorităților de reglementare și a utilizatorilor din întreaga lume în privința manipulării datelor cu caracter personal și a măsurilor ulterioare pe care le-a luat pentru a proteja confidențialitatea utilizatorilor.

Ca răspuns la raportul The New York Times, Facebook a publicat o postare pe blogul companiei prin care își apără practica de a partaja datele personale ale utilizatorilor cu alte companii.

sursa: newsroom.fb.com

Acești parteneri au semnat acorduri care au împiedicat utilizarea informațiilor personale ale Facebook pentru orice alt scop decât pentru a crea experiențe asemănătoare Facebook”, a declarat Ime Archibong, vicepreședinte pe parte de parteneriate de produse la Facebook.

În urma celor publicate, la jumătatea sesiunii de pe Wall-Street, prețul acțiunilor Facebook scădea cu 0,5% la 193 de dolari, în timp ce indicele de tehnologie Nasdaq Composite plusa cu o jumătate de procent.

Articolul precedentMajorările de producție trimit prețul petrolului în picaj
Articolul următorGuvernul luptă cu evazioniștii taxând veniturilor românilor care muncesc legal în străinătate

Comments are closed.