Gigantul energetic rus Gazprom a anunțat că de miercuri va reduce la jumătate volumul de gaze naturale livrate către Germania, prin conducta Nord Stream 1. Moscova a anunțat că întreruperea este generată de problemele de întreținere, în timp ce Germania acuză un șantaj energetic și nu a identificat niciun motiv tehnic pentru ultima reducere.

Gigantul energetic rus Gazprom, citând instrucțiunile unui organism de supraveghere a industriei, a declarat luni că fluxurile de gaz către Germania prin conducta Nord Stream 1 vor scădea la 33 de milioane de metri cubi pe zi începând de miercuri, potrivit Reuters.

Aceasta reprezintă jumătate din fluxurile actuale, care sunt deja la doar 40% din capacitatea normală.

Kremlinul a anunțat că întreruperea gazului este rezultatul unor probleme de întreținere și al sancțiunilor occidentale, în timp ce Uniunea Europeană a acuzat Rusia de șantaj energetic.

Germania a declarat că nu vede niciun motiv tehnic pentru ultima reducere.

Pe de altă parte, compania de stat ucraineană de operare a conductelor a avertizat că Gazprom a crescut brusc, fără o notificare prealabilă, presiunea într-o conductă care traversează Ucraina, acțiune ce poate provoca situații de urgență, inclusiv deteriorarea conductelor. Gigantul energetic rus nu a putut fi contactată imediat pentru comentarii.

Articolul precedentMinistrul Muncii: ”Românii vor avea salariul minim majorat din ianuarie!”
Articolul următorCreștere salariul minim al românilor. Anunțul Ministerului Muncii despre veniturile angajaților