Începând cu data de 30 noiembrie 2023 România implementează Sistemul de Garanție Returnare (SGR). Românii vor plăti garanția pe ambalaj pe care o vor recupera din orice magazin.

Practiv, începând cu data de 30 noiembrie, fiecare român va plăti o garanție de 50 de bani atunci când va cumpăra o băutură de la un comerciant.

După golirea ambalajului, acesta trebuie returnat în orice magazin din România iar, în schimbul ambalajului gol, persoana va primi înapoi pe loc valoarea garanției

Nu contează dacă băutura cumpărată este în ambalaj de unică folosință din plastic, este din sticlă sau din metal, cei 50 de bani vor fi adăugați și apoi returnați indiferent de materialul din care este confecționat ambalajul.

Cu ajutorul SGR putem asigura ca PET-urile, sticlele și dozele de bere să nu ajungă în râuri sau să polueze terenurile agricole, afectând sănătatea noastră, ci să fie reciclate și reutilizate.

Articolul precedentCum suntem păcăliți de magazinele online să cumpărăm mai mult decât avem nevoie
Articolul următorÎncă un gigant din ENERGIE vrea să scape de taxa pe profit. Șefii Rompetrol au venit în România la negocieri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau