Românii iubesc berea. Piața a atins 16,11 milioane hectolitri, în 2017

Grupul International Breweries (Netherlands), din care fac parte companiile United Romanian Breweries Bereprod (URBB, producătorul berii Tuborg în România) și Carlsrom Beverage, a înregistrat în România o cifră de afaceri net consolidată de 491 milioane de lei în 2017, în creștere cu aproximativ 11% în comparaţie cu rezultatul obținut în anul 2016, potrivit unui comunicar remis Realitatea Financiară.

De asemenea, profitul obținut la nivel de grup s-a majorat în 2017, crescând cu 11 procente față de nivelul atins în 2016, rezultat care contribuie la evoluția pozitivă a grupului pe piața locală.

„Rezultatele financiare din 2017 ale grupului din care fac parte companiile URBB si Carlsrom Beverage sunt consecința unei bune strategii pe termen lung și ne dau încredere să continuăm deopotrivă să investim, cât și să ne mărim amprenta pe plan local. În 2018, URBB a pornit la drum cu un buget în valoare de 15 milioane de euro, fonduri pe care le alocăm continuării dezvoltării prezenței la nivelul pieței din România, atât prin dezvoltarea și optimizarea proceselor operaționale, cât și prin activitățile de marketing și promovare, toate cu scopul de a continua avansul pe plan local în același ritm”, a declarat Shachar Shaine, Președinte URBB și Carlsrom Beverage.

URBB, unul dintre cei mai mari producători de bere de pe piaţa locală, are un portofoliu format exclusiv din mărci premium și superpremium internaționale, care include și o selecție variată de beri speciale. În prezent, portofoliul include: Tuborg, Tuborg Christmas Brew, Carlsberg, Carlsberg Elephant, Holsten, SKOL, SKOL Nepasteurizat, Guinness, Kilkenny, Weihenstephaner, Grimbergen Ambreé, Grimbergen Blanche, Kronenbourg 1664 Blanc, Angelo Poretti, cidrul premium Somersby şi Granini pe piaţa băuturilor răcoritoare.

Potrivit Asociației Berarii României consumul de bere pe cap de locuitor s-a situat la 82 litri

Nivelul total al investițiilor înregistrat în 2017 a fost de 71,8 milioane euro, în creștere cu 2 milioane euro față de anul anterior.

Investițiile cumulate realizate de membrii Asociației de la intrarea acestora pe piață au atins un total de 1,47 miliarde euro.

 

 

Articolul precedentCriză pe piața aluminiului. FMI preconizează creșteri de preț continue, până în 2022
Articolul următorUniCredit ar putea lua locul Deutsche Bank și E.ON în indicele celor mai importante acțiuni europene

Comments are closed.