Românii au cumpărat mai multe autovehicule şi motociclete, în mai

În luna mai 2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 9,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,2%, informează Institutul Național de Statistică.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei faţă de luna precedentă a crescut atât ca serie brută cu 6,6% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,7%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 10,4% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 12,8%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 2,9% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,5%.

În perioada 1.I-31.V.2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada 1.I-31.V.2017 atât ca serie brută cu 9,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 11,0%. Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut atât ca serie brută cu 5,9%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 5,3%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2018, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 9,3% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea
motocicletelor (+24,1%), comerţul cu autovehicule (+11,4%), activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (+10,3%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,7%). Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2018, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creştere cu 0,2%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2018, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 6,6% datorată creşterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+12,9%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+7,0%) şi la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+5,3%). Scăderi au înregistrat activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-3,0%) şi activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-1,7%).

Volumul cifrei de afaceri, pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2018 faţă de luna precedentă a înregistrat o creştere cu 0,7%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna mai 2018, comparativ cu luna mai 2017 a înregistrat o creştere cu 10,4% datorată creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+19,4%) , comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+14,0%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru
autovehicule (+3,9%). Scăderi au înregistrat activitǎţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-10,2%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2018 a înregistrat o creştere cu 12,8% faţă de luna mai 2017.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna mai 2018 a înregistrat o cifră de afaceri cu 2,9% mai mare comparativ cu luna mai 2017, provenită de la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+5,6%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,0%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+4,4%). Scăderi au înregistrat activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-8,3%) şi
activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-4,8%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2018 a crescut cu 1,5% comparativ cu luna mai 2017.

În perioada 1.I-31.V.2018 comparativ cu perioada 1.I-31.V.2017, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 9,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+23,3%), comerţul cu autovehicule (+17,5%) şi la activităţile provenite din comerţul cu
piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,8%). Scăderi au înregistrat activităţile de întreţinere şi repararea autovehiculelor (-7,8%).

Articolul precedentNa și tie! Ia și mie!
Articolul următor„Prima Casă” prăbușește construcțiile rezidențiale

Comments are closed.