„Prima Casă” prăbușește construcțiile rezidențiale

În primele cinci luni anului, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 1,3%, comparativ cu perioada similară din 2017, scădere reflectată în lucrările de construcții noi (-5,0%). Creșteri au fost la lucrările de întreținere și reparații curente cu 10,2% și la lucrările de reparații capitale cu 3,2%.

Pe obiecte de construcții, clădirile rezidențiale au scăzut cu 25,8%. Creșteri au fost la construcțiile inginerești cu 12,2% și la clădirile nerezidențiale cu 3,9%.

În luna mai 2018, volumul lucrărilor de construcții a crescut, față de luna precedentă, cu 21,5%, ca serie brută, însă doar cu 2,9% dacă se ține cont de numărul de zile lucrătoare și sezonalitate. Creșterea s-a datorat lucrărilor de reparații capitale cu 35,2%, lucrările de întreținere și reparații curente cu 22,5% și la lucrările de construcții noi cu 19,2%.

Pe obiecte de construcții au avut loc creșteri la construcțiile inginerești cu 46,4% și la clădirile nerezidențiale cu 3,4%. Scădere a avut loc la clădirile rezidențiale cu 6,2%.

În luna mai 2018, comparativ cu luna similară din 2017, Volumul lucrărilor de construcții ca serie brută, a crescut pe total cu 1,2%, creștere reflectată la lucrările de reparații capitale cu 24,9% și la lucrările de întreținere și reparații curente cu 9,4%. Scădere s-a înregistrat la lucrările de construcții noi cu 4,1%. Pe obiecte de construcții, volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 23,7% la construcțiile inginerești. Scăderi au fost la clădirile rezidențiale cu 31,2% și la clădirile nerezidențiale cu 6,2%.

Articolul precedentRomânii au cumpărat mai multe autovehicule şi motociclete, în mai
Articolul următorExcedentul record raportat în iunie de China toarnă gaz pe focul războiului cu SUA

Comments are closed.