România va avea o fabrică pentru sistemele aeriene fără pilot. Astfel, dronele realizate în țara noastră vor putea fi cumpărate atât de armată, cât și exportate. Un astfel de sistem va putea fi folosit în misiuni de supraveghere, cercetare, identificare ţinte şi căutare-salvare, relatează Realitatea PLUS. 

Linia de asamblare ar putea fi la Brașov, Craiova sau în Capitală. Astfel, România va avea pe teritoriul țării prima fabrică de drone. Ele vor putea fi cumpărate de armată sau vor putea fi date către export. Însă armata română intenționează să cumpere 7 astfel de sisteme, iar valoarea lor s-ar ridica la aproximativ 300 de milioane de euro, fără TVA. Acestea vor putea fi folosite pentru misiuni de supraveghere, cercetare sau căutare.

Până în momentul în care România va avea astfel de echipamente, armata americană a trimis deja pe teritoriul țării noastre, mai exact la Câmpia Turzii, mai multe drone și fac cercetări deasupra Mării Negre.

Dintre țările vecine, Serbia a cumpărat deja drone chinezești, iar Italia intenționează să cumpere sisteme de avioane fără pilot din Turcia.

Articolul precedentKelemen Hunor la „Legile Puterii”: „În 2022 vor fi indexate pensiile, dar vor fi eliminate sporurile”
Articolul următorKlaus Iohannis a promulgat eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor