România și Republica Moldova, conectate la rețeaua europeană de gaze în 2020

Cel mai târziu în prima parte a anului 2020, România si Republica Moldova vor fi conectate la rețeaua europeană de gaze, a declarat, joi, Ion Sterian, directorul general al Transgaz, în cadrul Adunării Generale a Gas Infrastructure Europe, care a avut loc la București.

„În 2019 – prima parte a anului 2020, vom reuși ca Republica Moldova să fie conectată la infrastructura europeană de transport gaze. Adică putem duce gaze în primul rând din România, din Marea Neagră, din TAP-TANAP – coridorul sudic din nordul Greciei, dar și invers, pentru că toate aceste coridoare sunt pe reverse flow (în ambele sensuri – n.r.). Putem duce gaze la Chișinău chiar şi din Marea Nordului”, a spus Sterian, conform Investing România, care citează Agerpres.

Transgaz a câștigat, iarna trecută, licitația pentru achiziția operatorului de transport al gazelor din Republica Moldova. ‘Suntem în procedură de finalizare de transfer’, a precizat reprezentantul Transgaz.

Acțiunile Transgaz au închis sesiunea curentă de tranzacționare la 399 de lei, fără schimbare față de sesiunea precedentă.

Articolul precedentUrmările scandalului Facebook: Demisie la varful companiei
Articolul următorSemne de criză? Economia chineză încetinește mai brusc decât se anticipa

Comments are closed.