România, pe ultimele locuri la asigurări de viață în Europa

România se află pe ultimele locuri la polițele de asigurări de viață, raportat la populație și sumele investite, potrivit președintelui Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare Reasigurare (UNSAR, Adrian Marin.

”Analizând rezultatele pieței de asigurări în plan local, ies în evidență noi tendințe care ne fac să fim optimiști: chiar dacă baza de plecare este mică, asigurările de viață au generat creșteri importante la final de 2017. În ciuda acestei dezvoltări, continuăm să fim pe ultimele locuri din Europa în ceea ce privește asigurările de viață, cu o pondere în PIB de 0,3%, de 10 ori mai puțîn față de media europeană”, a spus președintele UNSAR, într-un interviu pentru Xprimm.ro  http://www.1asig.ro/xprimm

Românii alocă doar 18 euro pentru polițe de asigurare de asigurare de viață, de aproximativ 75 de ori mai puțin față de alte țări din Uniunea Europeană.

”Suma alocată de un român pentru aceste produse este doar 18 euro față de 1.326 euro. În acest sens, la nivelul UNSAR, susținem și încurajăm creșterea gradului de educație financiară (responsabilizarea individuală) și milităm pentru introducerea unui regim fiscal stimulativ de deductibilitati fiscale. De asemenea, dacă privim spre asigurările voluntare de sănătate, ele s-au înscris în ultimii ani pe un trend ascendent, depășind așteptările. Dar, și aici, este necesară o ajustare a legislației în domeniu, în sensul clarificării unor prevederi. Avem însă semnale bune din această direcție, orice pas înainte din acest punct de vedere reprezentând un beneficiu pentru consumatori și pentru întreagă societate”, spune Adrian Marin.

Președintele UNSAR arată că piața locală a asigurărilor este dominată încă de asigurările auto.

”În ceea ce privește asigurările auto, acestea reprezintă la finalul anului precedent 74% din totalul primelor brute subscrise pe segmentul non-life, sau 59% din totalul pieței – pe care continuă să o domine. Așa cum bine știți, legislația în domeniu a suferit schimbări importante anul trecut, iar industria se află într-un proces continuu de adaptare și maturizare. În plus față de toate acestea, ne așteptăm pe final de an la noi schimbări legislative în domeniu. În acest context, UNSAR se implică constant în proiectele cu rol de stabilizare și maturizare a pieței, și este parte activă în grupul de lucru privind modificarea legislației în domeniul RCA organizat la nivelul ASF-Autoritatea de Supraveghere Financiară”.

Articolul precedentAlpla Pharmaholding GmbH a preluat Argo Commercial. Tranzacție aprobată de CC
Articolul următorIndicele ROBOR la trei luni a crescut la 3,16%

Comments are closed.