România pe locul doi, după Polonia, raportat la nopțile de cazare în propria țară. Croații, maltezii, ciprioții nu contează pentru turismul local

Majoritatea turiștilor care se cazează în unitățile de primire din România sunt români, țara noastră ocupând locul 2 în UE după acest criteriu.

Anul trecut, cetățenii Uniunii Europene au efectuat 1,2 miliarde de călătorii turistice – marea majoritate a acestora (94%) aflându-se în destinații din UE, adesea în țara lor de reședință.

Cifrele privind numărul de nopți petrecute în UE pentru cazare turistică în 2017 arată că pentru UE în ansamblul său, jumătate din nopțile de cazare (52%) au fost cumpărate de persoane care locuiau în țările raportoare, iar 35% de nerezidenți din alte țări ale UE. Turiștii din afara UE au reprezentat restul de 13% din nopți.

Cea mai mare proporție de șederi peste noapte efectuate de rezidenții din țară față de nerezidenți proveniți din alte țări ale UE a fost anul trecut în Polonia, unde 94% din totalul turiștilor au fost localnici și numai 6% proveneau din alte state.

România se clasează pe locul 2 la acest capitol, cu 93% turiști români și 7% turiști străini.

Malta a avut cel mai mare procent de nopți în cazare turistică petrecută de nerezidenți din alte țări ale UE (84%), iar Cipru a avut cel mai mare număr de nopți în cazare turistică petrecută de turiștii provenind din afara UE (36%).

Datele statistice despre călătoriile turistice în Uniunea Europeană (UE) au fost publicate miercuri de Eurostat pentru a marca Ziua europeană a turismului 2018.

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie 2018 au însumat 10 milioane, în creștere cu 5,5% față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor anunțate de Institutul Național de Statistică (INS).

Din numărul total de sosiri, sosirile turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat, în aceeași perioadă, 77,9%, în timp ce turiştii străini au reprezentat 22,1%, ponderi similare cu cele din aceeași perioadă a anului trecut.

„În ceea ce priveşte sosirile turiştilor străini în structurile de primire turistică, cea mai mare pondere au deţinut-o cei din Europa (74,6% din total turişti străini), iar din aceştia 85,9% au fost din ţările aparţinând Uniunii Europene”, se mai scrie în comunicatul de presă al INS.

Articolul precedentANCPI: 81 mil. lei pentru înregistrarea unor imobile aflate pe 550.000 ha
Articolul următorStatul ia tot profitul de la companiile energetice

Comments are closed.