Daca politicienii romani din opozitie se lamenteaza in fiecare zi si transforma o pandemie globala in subiect de campanie electorala, iata ca informatiile la nivel global arata ca situatia din Romania nu este nici pe departe atat de dramatica pe cat este pictata de politicienii alarmisti.

Spre exemplu, Franta – o tara cu un sistem sanitar si mediu economic mult mai bine pus la punct decat Romania – a plasat in somaj partial 5,8 milioane de angajati. O situatie care ar putea genera costuri de aproape 20 de miliarde de euro, potrivit ministruluu francez al Muncii, Muriel Penicaud.

„Suntem singura tara care atinge acest nivel de somaj partial”, a declarat Muriel Pénicaud in cursul unei audieri organizate de Senatul Frantei. Pana in prezent, 544.000 de companii au solicitat somaj partial, pentru un numar total de „5,8 milioane de salariati”, a precizat ministrul Muncii.

„In privinta costurilor, daca toate companiile care au cerut somaj partial pentru un total de 5,8 milioane de salariati vor mentine masurile trei luni, cosurile vor fi de 19,7 miliarde de euro”, a subliniat Muriel Pénicaud, conform cotidianului Le Figaro.

Administratia Emmanuel Macron a instituit restrictii dure pentru contracararea epidemiei de coronavirus, dar masurile afecteaza grav situatia economica. Restrictiile de circulatie vor mai dura, a afirmat marti premierul Frantei, Édouard Philippe, subliniind ca masurile antiepidemice „nu vor fi suspendate maine”.

Articolul precedentSumele uriașe decise pentru salvarea economiei americane stopează prăbușirea burselor
Articolul următorCe cred marile companii despre implementarea tehnologiei 5G