Sursa foto: Petrom OMV

Comisia Europeană a trimis joi României un aviz motivat suplimentar din cauza faptului că aceasta nu a eliminat restricţiile impuse comerţului cu gaze naturale dintre statele membre, astfel cum se prevede în normele UE privind piaţa internă în sectorul gazelor naturale , se arată într-un comunicat al Executivului comunitar, citat de Agerpres.

Comisia consideră că actualul cadru juridic român, prin faptul că impune producătorilor din România obligaţia de a acorda prioritate vânzărilor de pe piaţa internă, creează bariere nejustificate în calea exporturilor de gaze din România şi, prin urmare, a solicitat eliminarea acestor bariere, se arată în comunicat.

România are la dispoziţie două luni pentru a răspunde argumentelor prezentate de Comisie. În caz contrar, Comisia poate decide sa sesizeze Curtea de Justiţie a UE. AGERPRES/ (AS – autor: Mihaela Dicu, editor: Andreea Marinescu, editor online: Adrian Dădârlat)

În iulie 2014, Comisia a atenţionat autorităţile române că prin legislaţia în domeniu au creat bariere în calea liberei circulaţii a mărfurilor în interiorul pieţei unice a UE. După evaluarea modificărilor recente ale Legii energiei adoptate de România, Comisia a constatat că este menţinută obligaţia de a vinde gaze naturale cu prioritate pe piaţa românească, ceea ce, în consecinţă, reprezintă o încălcare a dreptului UE, informează Executivul comunitar.

 

Articolul precedentCare sunt cei mai buni 5 angajatori din România?
Articolul următorANAF si ITM pregătesc controale de amploare în luna august