Este risc de blackout în România! Într-un document transmis Ministerului Energiei, operatorul de energie electrică Transelectrica avertizează că românii s-ar putea trezi în beznă și țara noastră ar fi nevoită să importe energie după 1 ianuarie. Asta pentru că producția națională nu va reuși să acopere consumul.

Într-un document transmis către Ministerul Energiei se vorbește despre o întrerupere a alimentării cu energie electrică iarna următoare. Toate acestea, pentru că – spun specialiștii – Comisia Europeană a cerut țării noastre să închidă două capacități de producție de energie electrică în perioada următoare și, pe deasupra, condițiile meteorologice din timpul iernii nu sunt propice pentru energia regenerabilă.

Așadar, producția de energie electrică din țara noastră ar scădea în această iarnă la doar 7.000 de Megawatt oră, asta în contextul în care specialiștii spun că estimează un vârf al consumului de 9.000 sau 9.500 de Megawatt oră.

Toate acestea înseamnă că rămânem cu un surplus de consum de 2.000-2.500 de Megawatt oră, pe care trebuie să îl acoperim cumva, iar specialiștii spun că singura soluție va fi să importăm masiv energie electrică.

Vestea bună este însă că experții estimează că și în cazul unui blackout la nivel european, furnizarea de energie electrică s-ar relua în aproximativ 6 ore.

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentDe ce nu avem bani pentru spitale și școli? Pentru că guvernul nu strânge suficienți bani la buget
Articolul următorMajorarea PENSIILOR | Marius Budăi: „Aș opta pentru o variantă care să sprijine și categoriile vulnerabile”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau