Ripple-XRP surclasează, din nou, Ethereum și revine pe poziția secundă

În tranzacționarea din timpul weekendului, Ripple (XRP) a depășit din nou Ethereum în urma unei creșteri de 7% a prețului, atingând o valoare de piață de 24,28 miliarde de dolari.

Capitalizarea Ethereum rămâne, astfel, în urma XRP, situându-se la doar 24,15 miliarde de dolari, însă din cauza volumului slab tranzacționat pe XRP, este probabil ca Ethereum să-și recâștige poziția secundă pe termen scurt, conform unei analize publicate de ccn.com.

Clasamentul criptomonedelor în funcție de capitalizarea de piață, sursa: ccn.com

Tendințele din piață

Cu câteva zile în urmă, piața criptovalutelor părea să inițieze un raliu puternic, cu Bitcoin depășind valoarea de 6.700 de dolari și apropiindu-se de nivelul de rezistență de 6.800 de dolari. Cu toate acestea, pe finalul săptămânii, Bitcoin a înregistrat o ușoară scădere a valorii sale, la 6.500 de dolari.

În timpul sesiunii de tranzacționare din weekend, Bitcoin a consemnat un ușor impuls în zona de 6.500- 6.600 de dolari, după închiderea de la peste 6,550 de dolari din 29 septembrie. Cunoscutul trader cripto Luke Martin a scris, ieri, că acest nivel de închidere al Bitcoin va conduce, cel mai probabil, la un trend pozitiv pe termen scurt.

„Ar fi un semnal de creștere (bullish) pentru Bitcoin dacă se va păstra peste zona de 6.550 de dolari. Din moment ce sunt încă foarte corelate, ar fi pozitiv și pentru alte criptomonede și ar putea constitui un argument puternic că minimele înregistrate în perioada recentă nu vor fi depășite”, a mai spus Martin.

Sâmbătă, Bitcoin a închis peste zona de 6.550 de dolari și a crescut la 6.630 dolari, ceea ce a condus la o revenire a cotațiilor majorității criptovalutelor mici din piețele globale.

Tendința pozitivă pe termen scurt a Bitcoin ar putea determina piața să înregistreze câștiguri notabile în următoarele zile, mai ales dacă volumul de tranzacționare al Bicoin va crește în următoarele 12-24 de ore. Comparativ cu săptămâna trecută, volumul de tranzacționare a rămas destul de scăzut prin comparație cu dinamica volumelor înregistrate pe Ethereum și XRP.

XRP (Ripple) a înregistrat deja un câștig puternic, de 7%, pe durata întregului weekend. Dar, pe baza volumului și a tendințelor pe termen scurt, Ethereum este pregătită să înregistreze o creștere iar, în următoarele zile, este de așteptat să detroneze poziția deținută în prezent de XRP.

Articolul precedentREVISTA PRESEI – Se modifică legea „51% produse româneşti în magazine”
Articolul următorStudiu: Brexitul costă Marea Britanie 500.000.000 de lire sterline săptămânal

Comments are closed.