– REVISTA PRESEI – Trocul revine. Înapoi în viitor

Bursa.ro Trocul revine. Înapoi în viitor

Trocul, cea mai simplă formă a comerţului, nu a fost abandonat în ţara noas­tră. Lipsa banilor lichizi, sărăcia, dar şi alte motive fac ca în anu­mite zone oamenii să apeleze, cu ritmicitate, la imemorialul troc pentru a putea valorifica şi obţine anumite bunuri.

ZF.ro Adrian Wooldridge , editor al revistei The Economist, invitat special la Gala ZF 2018/20 de ani

Ediţia din 2018 a Galei ZF, una specială pentru că marchează „100 de ani de business în România“, îl va avea ca invitat special pe Adrian Wooldridge, editorialist cu vechime al prestigioasei reviste economice The Economist şi autor, printre altele, al unei istorii a capitalismului american alături de fostul preşedinte al Rezervei Federale Alan Greenspan.

Capital.ro „Made in China 2025” crează probleme marilor economii hi-tech

Acest plan ar putea fi o problemă pentu ţările care se bazează pe exportul produselor high-tech sau pentru lantul global de aprovizionare cu componente high-tech.

Profit.ro Decizie: ștampila să fie eliminată ca obligație și pentru stat

Senatul a adoptat un proiect de lege  care propune ca nici instituțiile statului să nu mai aplice ștampila pe acte de stare civilă, contracte sau orice alt document oficial.

Economica.net Calcul ipotetic: cu banii daţi pe subvenţia la căldură în doar doi ani, Primăria poate cumpăra centrale pentru toate apartamentele din Bucureşti

Bucureştenii plătesc mai puţin de jumătate din costul energiei termice, şi, pentru a ţine preţul jos, Primăria subvenţionează an de an, cu sute de milioane de lei, generalizat, toată populaţia oraşului care este racordată la sistemul centralizat.

Manager.ro Primaria Bucuresti vrea sa cumpere imobile pentru infiintarea unor camine pentru seniori

Compania Municipala Imobiliara Bucuresti (CMIB) intentioneaza sa cumpere sase imobile, cate unul in fiecare sector din Bucuresti, pentru infiintarea Retelei Metropolitane „Asistenta pentru seniori. Respect pentru varsta a treia”.

BusinessMagazin.ro Automobilul românesc – 83 de ani de evoluţie, de la Ford V8 şi Malaxa la Dacia Duster şi Ford EcoSport

România avea în perioada interbelică singura uzină Ford din Europa de Est, iar piloţii români erau cunoscuţi în competiţiile europene. După cel de-al Doilea Război Mondial industria auto a fost repornită cu maşinile de teren IMS şi ARO, iar pe fosta uzină Vasile Tudose din Colibaşi a luat naştere Dacia.

wall-street.ro Ligia Deca, consilier de stat: Daca am reusi sa schimbam leadership-ul educational, in 10 ani am vedea o Romanie educata

Profesionisti in educatie, lideri din mediul asociativ si reprezentanti ai Ministerului Educatiei au vorbit, la conferinta organizata cu prilejul aniversarii a cinci ani de Teach for Romania, despre provocarile si problemele din sistemul de invatamant, dar si despre solutiile care ar putea sustine cresterea performantei in educatie.

start-up.ro Instant Factoring atrage investiții de 1,5 milioane euro de la americani

Instant Factoring, prima companie românească de micro-factoring online pentru IMM-uri, a primit o finanțare de 1,5 milioane euro de la un fond de investiții din Statele Unite ale Americii.

Articolul precedentIohannis: Executivul trebuie să producă politici fiscale și salariale previzibile sau măcar inteligibile
Articolul următorAvans de 40% pentru profitul Teraplast în primele 9 luni din 2018, pe fondul creșterii sectorului de construcții. Acțiunea, însă, scade

Comments are closed.