REVISTA PRESEI – Românii îşi mută firmele în ţara fără birocraţie şi ghişee

Capital.ro Românii îşi mută firmele în ţara fără birocraţie şi ghişee

Cea mai avansată ţară din punct de vedere tehnologic din Europa nu are ghişee pentru că totul se face online, iar românii fug de birocraţia şi taxele din România pentru a-şi deschide firme aici.

ZF.ro PSD/ALDE sunt pe val şi au dat liber la angajări la stat: 17.000 de noi locuri de muncă au fost create în sănătate, administraţie publică şi apărare în ultimul an

Angajatorii din sectorul „sănătate şi asistenţă socială“ au creat 13.700 de noi locuri de muncă în ultimul an, efectivul de salariaţi din acest sector ajungând la 386.200 de persoane în luna iulie a acestui an, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Profit.ro Bursa românească este dominată de așteptare

Indicii principali de la Bursa de Valori București au fost astăzi aproape în neclintire. Anxietatea este alimentată de unele necunoscute la nivel macro și de faptul că o eventuală deteriorare a indicatorilor s-ar putea răsfrânge asupra rezultatelor financiare ale companiilor listate.

Economica.net Se deschid nouă kilometri de autostradă lângă Cluj

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) intenţionează să efectueze vineri, 28 septembrie, recepţia podului Gilău pentru a deschide apoi circulaţia pe cei aproape nouă kilometri ai tronsonului Gilău – Nădăşelu din A3, recepţionaţi încă anul trecut.

Wall-Street.ro Contrabanda cu tigari: Razboi nevazut intre politisti si contrabandisti la granita romano-ucraineana

Pentru politistii de frontiera din nordul tarii, contrabanda cu tigarete este o realitate cu care se confrunta zi de zi. Contrabandistii devin tot mai ingeniosi in privinta metodelor prin care reusesc sa introduca tigari ”netimbrate” in Romania, iar avansul tehnologiei ii ajuta.

BusinessMagazin.ro Julian Balea, managing director pentru America de Nord În cadrul Stefano Ricci: „Dacă ar fi să mă întorc, ar trebui să am un motiv cu adevărat bun să o fac”

Julian Balea locuieşte pe coasta de est a Statelor Unite, în însoritul Miami, de unde conduce, din poziţia de general manager, operaţiunile din America de Nord, Centrală şi Sud ale brandului italian de modă de lux Stefano Ricci. A plecat din ţară acum mai bine de două decenii şi a decis să îşi construiască o carieră dincolo de Atlantic.

Bursa.ro Radu Graţian Gheţea, CEC Bank: „Deşi avem resurse şi o strategie de dezvoltare durabilă, nu prea se văd rezultatele”

Ţara noastră are, acum, o serie de resurse din care se poate dezvolta, printre acestea numărându-se câteva foarte importante: sistemul bancar, acesta fiind la un nivel deosebit de bun faţă de anii trecuţi şi faţă de media europeană, fondurile europene (lipsa infrastructurii fiind o mare problemă), agricultura (care constituie un izvor nesecat de oportunităţi de dezvoltare) etc., consideră Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank.

Articolul precedentDistanța de la guvernare la guvernanța corporativă
Articolul următorRomânia surclasată de Polonia și în calificările pentru ”liga”piețelor dezvoltate

Comments are closed.