Retailerul japonez Miniso a intrat în România

Brandul japonez Miniso, specializat în comercializarea de produse tradiționale alimentare, dar și de îngrijire personală și întreținere a locuinței, a intrat pe piața din România și are ca țintă deschiderea a peste 40 de magazine.

Miniso este brandul remarcat pe piață drept startup-ul cu una dintre cele mai rapide expansiuni, în condițiile în care a ajuns în numai 5 ani, în special datorită prețurile reduse, la peste 3.000 de magazine și afaceri de 1,8 miliarde de dolari anul trecut.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider Operațiunea, anunțată de Profit.ro la jumătatea lunii trecute, este confirmată acum prin anunțul de rezervare a unui spațiu în complexul comercial Veranda Mall din București. Profit.ro a anunțat anterior că primele 5 magazine vor fi deschise în acest an, în mall-urile din București, iar până în 2020, conform planurilor, compania va depăși 40 de magazine în Capitală și în alte orașe.

Miniso a fost fondat, în Japonia, în 2013 de designerul japonez Miyake Junya și omul de afaceri chinez Ye Guofu și a deschis până astăzi peste 3.000 de magazine în circa 60 de țări și regiuni, inclusiv în Statele Unite, Canada, Rusia, Singapore, Emiratele Arabe Unite, Coreea, Malaezia, Hong Kong (China).

Filosofia retailerului low-cost, astăzi cu sediul în Guangzhou, China, este de a actualiza produsele comercializate o dată pe săptămână și de a le vinde cu prețuri cuprinse pornind de la 1,5 dolari. Pe acest fond, afacerile retailerului au urcat vertiginos, de la 750 milioane dolari în 2015 la 1,5 miliarde dolari în 2016 și 1,8 miliarde dolari în 2017.

Articolul precedentDupă ce au „dublat” salariile, Dragnea & Vasilescu au pus gând rău pensiilor românilor
Articolul următorROBOR scade la toate termenele. Indicatorul la 3 luni ajunge la 3,40%

Comments are closed.