Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor a publicat, vineri, în consultare publică, proiectul de reorganizare a instituţiei. Acesta prevede o reducere cu aproape 20% a posturilor din aparatul central, inclusiv numeroase posturi de conducere.

Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) a publicat, vineri, în consultare publică, proiectul de Hotărâre de Guvern privind reorganizarea instituţiei, în conformitate cu prevederile Legii 296/2003.

Astfel, numărul total al posturilor din aparatul central scade de la 591 la 500 – aprox. 18%, iar cel al posturilor de conducere (directori generali, directori, şefi serviciu) scade de la 60 la 41 – 31%.

De precizat că cele 19 posturi de conducere sunt incluse în cele 91 reduse la nivelul aparatului central.

De asemenea, vor fi aduse modificări structurii Direcţiei Generale PNRR pentru eficientizarea derulării fluxurilor de lucru aferente investiţiilor şi jaloanelor finanţate.

În plus, prin comasarea altor structuri, a fost înfiinţată Direcţia Strategii, Politici de Mediu şi Managementul Fondurilor Europene. În vederea accelerării proceselor de digitalizare a activităţii la nivelul MMAP, a fost înfiinţată Direcţia Comunicare şi Digitalizare.

Mircea Fechet, ministrul Mediului, a  explicat că etapa a doua de reorganizare va cuprinde toate instituţiile aflate în subordinea, în coordonarea sau sub autoritatea MMAP.

”În cazul acestora, pe lângă aplicarea aceloraşi principii – reducerea posturilor de conducere, absorbţia fondurilor europene şi digitalizarea, un alt obiectiv principal va fi întărirea structurilor teritoriale, care au fost neglijate nepermis de mult în ultimii ani”, a susţinut Fechet.

Procesul de consultare publică durează 30 de zile lucrătoare.

Articolul precedent75% din prețul RCA umflă profitul companiilor de asigurări, acuză COTAR
Articolul următorFlorin Barbu, ministrul Agriculturii: S-a încercat a fi un protest politic; RCA la utilajele agricole este la fel ca anul trecut