Majoritatea (90%)  managerilor intervievați în studiul realizat de o firma imobiliară sunt de părere că angajații care lucrează în regim flexibil (remote) pot aduce economii semnificative firmelor.

De asemene, utilizarea unor birouri flexibile scad cu până la 10%  cheltuielile anuale de management ale spațiilor (81%) – administrare, echipare și decorare, costuri de mentenanță – și cheltuielie cu spațiul neutilizat (40%).

„Am intrat în era forței de muncă mobile și flexible, iar acest fenomen reprezintă o schimbare majoră nu doar pentru România, dar și la nivel global. Foarte curând conceptul de muncă flexibilă va deveni normalitate”, explică Ramona Predescu (Iacob), Country Manager Regus și Spaces în România, parte a Grupului IWG. Compania oferă spatii de de birorui de inchiriat și soluții de lucru, de birouri virtuale și spații de co-working, birouri private sau partajate etc.

Peste 60% dintre respondenți au recunoscut că iau în considerare renunțarea la spațiul actual în favoarea unei soluții de sediu flexibil, bazată pe abonament, pentru a redirecționa mai mult capital către inițiative de creștere a afacerii.

Când nu lucrează de la sediul firmei iar aproximativ 20% preferă cafenele și spațiile de tip business lounge. Restul, de acasa.

În acord cu tendința globală în creștere, 87% dintre respondenții din România au fost de acord cu oportunitățile pe care le oferă recrutarea forței de muncă flexibile, freelanceri sau consultanți, și că posibilitatea de a utiliza serviciile în funcție de nevoi și cu pierderi minime, aduce beneficii semnificative companiei (82%).

Principalele 3 avantaje pe care le oferă un spaţiu de lucru flexibil pentru o companie care începe activitatea într-o nouă locaţie sunt legate de evitarea costurilor de amenajare şi de investire a capitalului (74%), viteza de set-up a spaţiului (64%) şi eliminarea perioadei de „business downtime” aferent acestor activităţi (31%), relevă studiul

Chestionarele la care au răspuns 200 de persoane, angajatori şi angajaţi din România, fac parte dintr-un studiu global la care au participat 18.000 de persoane din 96 de țări.

Eşantionul a fost extras din baza de contacte globală deţinută IWG care înglobează peste 2,1 milioane de oameni de afaceri, manageri sau antreprenori, din întreaga lume. Studiul integral poate fi gasit aici.

IWG este grupul care a creat conceptul de ‘workspace revolution’ (revoluția spațiilor de muncă) iar acest sondaj este realizat periodic.

Sondajul a fost gestionat independent de compania MindMetre Research.

 

 

Articolul precedentIndicele ROBOR nu ascultă de criticile guvernamentale și își reia creșterea
Articolul următorMinunea nu rezistat. Cursul revine pe creștere azi după minimul din ultima perioadă

Comments are closed.