Plenul Camerei Deputatilor a votat miercuri retrimiterea la comisia pentru buget, pentru noi discutii, a proiectului de lege privind reducerea TVA.

Termenul acordat este de doua saptamani pentru un nou raport. PNL a spus ca este nevoie de un studiu de impact si trebuie ca Guvernul Orban sa vina cu un punct de vedere. Retrimiterea la comisie a trecut la un singur vot distanta. Legea ar fi trebuit sa se voteze in sedinta de plen de azi.

Proiectul prevede:

reducerea cotei standard de TVA de la 19% la 16%

aplicarea unei cote reduse de TVA, de 9% pentru livrarea de băuturi, cu excepția băuturilor alcoolice, destinate consumului uman

aplicarea unei cote reduse de TVA, de 5% pentru livrarea de alimente destinate consumului uman și animal, animale și păsări vii din spe cii domestice, semințe, plante și ingrediente utilizate în prepararea alimentelor, produse utilizate pentru a completa sau înlocui alimentele

Ministrul de Finanțe Florin Cîțu a afirmat marți că, prin scăderea TVA și dublarea alocațiilor pentru copii, politicienii „aruncă țara în aer”. El a explicat că prin adoptarea celor două măsuri deficitul ar ajunge aproape la 5%.

Articolul precedentIndicele ROBOR la 3 luni a stagnat
Articolul următorCând revine deficitul sub 3%? Ministrul Finanțelor face precizări