Florin Cîțu, a declarat, miercuri, după ședința de Guvern, că rectificarea bugetară din vara va fi una pozitivă, iar până în 2022 România se va încadra sub un deficit de 3%, așa cum recomandă UE.

„Este primul buget care a avut ca obiectiv eliminarea risipei. Este un buget care se bazează pe o creștere economică de 4,1%, pe o dinamică care este în linie cu previziunile instituțiilor europene. Deficitul bugetar este de 3,59% din PIB. Veniturile bugetului cresc față de 2019.

În 2019, veniturile au fost supraestimate, 18 miliarde de lei. Cred că în vara retificarea bugetară va fi una pozitivă după mult timp.

Pe partea de cheltuieli, va trebui o reducere din PIB. Suntem un Guvern responsabil. Respectăm toate tratatele UE. Promisiunea noastră e că până în 2022 vor reveni la un PIB sub 3%”, a spus Cițu.

Guvernul PNL și-a angajat răspunderea pe trei proiecte: Legea bugetului de stat pe 2020, Legea asigurărilor sociale și Legea de corectare a OUG 114 a anunțat, miercuri, premierul Ludovic Orban, înaintea ședinței de Guvern.

„Am luat decizia de a ne angaja răspunderea pentru trei proiecte de lege: Legea bugetului de stat, Legea bugetului asigurărilor sociale de stat și legea de corectare a OUG 114, care a provocat efecte devastatoare în economia romanească. Decizia de angajare a răspunderii este o decizie responsabilă și indispensabilă pentru atingerea obiectivului de a reuși pană pe 31 decembrie să oferim României un buget de stat care să stea în picioare, să se bazeze pe realitățile economice și să ofere posibilitatea fiecărui român, fiecărei firme sau autorități locale să știe la ce să se aștepte pentru 2020”, a declarat Ludovic Orban, la începutul ședinței de Guvern.

Articolul precedentReducerea TVA a fost scoasă de la vot final în Camera Deputaților
Articolul următorAlocația pentru copii s-a dublat: legea a trecut de Parlament