Realitatea Plus a difuzat prima emisiune de televiziune din România în care realizatorul a fost generat de inteligență artificială. Ceea ce vedeți în imagine seamănă cu realizatorul Mihai Belu, dar este în totalitate generat pe calculator. 

Vocea ar mai avea unele inflexiuni care pot să facă o distincție, dar este la câteva luni de evoluție a algoritmilor pentru a putea să nu mai fie distinsă nici de un expert criminalist.
 
„Pe bani publici” intră în istoria scurtă a televiziunii din România ca prima emisiune care a ajuns în eter cu un prezentator care a fost generat de inteligența artificială, ce e drept, după un model real.
Până la urmă tot avea să se întâmple și minunea asta.
 
„Sunt cumva speriat de felul în care arată copia mea electronică. Seamănă atât de bine, se mișcă atât de natural și pare atât de real încât este oarecum înfricoșător.
 
Într-o eră în care informația ajunge aproape instant până la destinatar, iar accesul la informare este extrem de mare am ajuns la momentul la care începe să devină foarte greu să facem distincția dintre realitate și iluzie.
 
Dincolo de asta, se deschid noi oportunități, dar se deschide și Cutia Pandorei care va aduce jurnaliști înlocuiți de computere, mistificări la scară largă, neîncredere în informațiile pe care le vom vedea „cu ochii noștri” și multe alte pericole.
 
Dacă excludem detaliile tehnice demne de filmele SF emisiunea „Pe bani publici” este aceiași. Discutăm tot de afacerile cu fondurile statului și combinațiile financiare ale companiilor care sunt abonate la banii României educate pas cu pas”, spune Mihai Belu. 
 

Articolul precedentBNR a dat semnalul. Cum se vor modifica ratele românilor?
Articolul următorSorin Grindeanu, mirat de faptul că s-a ajuns direct la acţiuni de protest din partea transportatorlor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau