Pensionarii abia își duc traiul de zi cu zi. Este realitatea cruntă a României. Din pensiile mizere, mulți dintre ei sunt obligați să aleagă între mâncare, utilități și medicamente. La piață își socotesc fiecare leu, mai ales după ce prețurile au explodat în ultima perioadă. Și pentru că suntem în prag de iarnă, murăturile de altă dată, au ajuns să fie un lux pentru ei. O echipă Realitatea PLUS a făcut cumpărăturile cu unul dintre pensionarii chinuiți în aceste vremuri grele în România.

După ani de muncă, doamna Adriana trăiește dintr-o pensie de 1.700 de lei. Prea puțini bani pentru a se descurca de una singură însă din puținul pe care-l are își crește și nepotul. Fiecare leu în portofel este socotit cu sfințenie și orice cheltuială neprevăzută o adâncește și mai mult în neajunsuri.

„La origini sunt ingineră, dar am facut de toate… sunt pensionară”, spune, cu tristețe, Adriana, echipei Realitatea PLUS.

 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentEconomist șef de bancă: „Suntem într-o zonă de incertitudine. Probabil că efectele negative în economie se vor extinde şi în 2022”
Articolul următorProiect OUG: Bonele vor putea fi angajate, cu contract de muncă, direct de către părinți

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau