Raiffeisen Bank International ( RBI) a plasat în premieră pentru piața bancară austriacă o emisiune de  „Green Bond” (titluri verzi), cu o valoare  nominala de 500 de milioane de euro pe titlu și scadență la 3 ani. 
Punerea pe piata a acestor titluri a fost precedata de o serie de intâlniri cu investitorii din Europa. Oferta a fost suprasubscrisă, cu ordine în valoare de 1,3 miliarde de euro.
Fondurile atrase prin emisiuni de titluri ”Green Bond” sunt folosite de companii pentru investiții în proiecte în derulare sau proiecte noi, cu beneficii în protecția mediului înconjurător și reprezintă o responsabilitate asumată voluntar, în condiții de transparență a afacerii.
„Cererea pentru oportunități de investiții verzi crește mult și constant. Prin această emisiune de „Green Bond” am răspuns acestei cereri în creștere și în acelai timp putem finanța proiecte sustenabile de pe piața internă. Cererea  ridicată și răspunsul pozitiv al investitorilor ne arată ca suntem pe drumul cel bun cu inițiativele noastre de sustenabilitate”, a declarat Martin Grüll, CFO la RBI.
RBI este subsidiara integral consolidată a Raiffeisen Zentralbank Österreich AG (RZB). RZB dețne, indirect, aproximativ 60,7% din acțiuni, restul fiind liber tranzacționabile. Acțiunile RBI sunt listate la Bursa de Valori din Viena. RZB este instituția centrală a Grupului Bancar Austriac Raiffeisen, cel mai mare grup bancar din Austria, si functioneaza drept birou central pentru întreg Grupul RZB, inclusiv pentru RBI.
Subsidiara din România a Grupului a înregistrat un profit net de 111,407 milioane euro, la sfârșitul anului 2017.
Articolul precedentÎn loc de felicitări, ultimatum pentru deficitul bugetar periculos al României
Articolul următorRomânia intră în lumea bună a UE. La cât de mult consumă

Comments are closed.