RAR a depistat 1.700 de autovehicule pericol public, în controalele rutiere

Aproape 1.700 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii Registrului Auto Român (RAR), în prima jumătate a acestui an, prezentau pericol iminent de accidente, arată reprezentanţii Registrului, într-un comunicat postat, luni, pe pagina de internet a RAR

Echipele RAR, au verificat 33.726 vehicule în întreaga ţară, iar aproape jumătate dintre acestea erau neconforme.

”În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punţi, jante, anvelope şi suspensie, vizibilitate precum şi la sistemele de frânare şi direcţie”, se arată în comunicat.

Aproximativ una din zece maşini verificate polua peste limita legală admisă, iar aproape 1.700 de vehicule prezentau pericol iminent de accidente.

”În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară”, precizează reprezentanţii RAR.

Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George Adrian Dincă, menţionează, însă, că ”rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni”.

La nivel naţional, aproximativ una din 10 maşini trase pe dreapta de poliţie şi verificate de RAR poluau peste limita legală admisă.

În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR şi Poliţia Rutieră, în primul semestru al lui 2018 au fost aplicate peste 11 mii de amenzi contravenţionale, au fost retrase 8.480 de certificate de înmatriculare şi reţinute 258 de permise de conducere.

În situaţia în care una dintre măsurile luate a fost reţinerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecţii tehnice specifice la reprezentanţele RAR din ţară.

Directorul General al Registrului Auto Român, ing. George Adrian Dincă menţionează că ”rezultatele controalelor desfăşurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliţie opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni”.

viewscnt

Articolul precedentKPMG, sancțiuni de peste 2 milioane de lire sterline în Marea Britanie
Articolul următorPoluare și pericol de accidente. Cifrele horror ale traficului auto

Comments are closed.