KPMG, sancțiuni de peste 2 milioane de lire sterline în Marea Britanie

Compania de consultanță financiară și audit KPMG a fost sancționată din nou de autoritățile de reglementare din Marea Britanie.

KPMG a fost amendată de Consiliul de Raportare Financiară (FRC) în valoare de 2,1 milioane de lire sterline, în urma recunoașterii abaterilor comise la situațiile financiare ale companiei Ted Baker Plc în 2013 și 2014.

În plus, un partener al firmei de consultanță, Michael Francis Barradell, a fost mustrat de către autoritatea de reglementare și amendat cu 46.800 de lire sterline.

Sancțiunile puteau fi și mai mari. Amenda firmei a fost redusă de la 3 milioane de lire sterline, pe motiv că aceasta a soluționat cazul. În mod similar, amenda lui Barradell a fost redusă de la 80.000 de lire sterline.

KPMG a oferit servicii de martor expert companiei Ted Baker într-un proces din Londra, a afirmat FRC. Aceasta a încălcat standardele etice și a dus la pierderea independenței KPMG în ceea ce privește auditurile companiei.

„Standardele etice sunt esențiale în sprijinirea încrederii pe care utilizatorii terți le pot avea în mod rezonabil, în situații în care, din necesitate, aceștia au doar informații incomplete, astfel că nu pot evalua dacă auditorul este în realitate obiectiv”, a declarat Claudia Mortimore, oficial FRC, potrivit Bloomberg.com.

„În cazul în care aceste standarde sunt încălcate astfel încât independența auditorului este pierdută, încrederea utilizatorilor va fi subminată”, a adăugat Mortimore.

În luna iunie, autoritatea de reglementare a emis un avertisment, menționând că activitatea de audit a KPMG este inacceptabilă, la câteva zile după ce a fost amendată cu 3,1 milioane de lire sterline pentru auditurile oferite în 2013 companiei de tehnologie Quindell Plc.

„Aceste povestiri nu dispar”, a spus Atul Shah, profesor de contabilitate la Universitatea din Suffolk.

Oficiul de presă al KPMG din Marea Britanie a declarat că avizele firmei privind auditul de la Ted Baker nu au fost contestate.

„KPMG încearcă în permanență să revizuiască și să-și îmbunătățească procesele, iar în 2017 a decis să nu efectueze lucrări de martor expert pentru orice companie auditată de KPMG UK”, se arată în declarația companiei.

Articolul precedentEuro și dolarul pierd teren în fața leului, în tranzacțiile de luni
Articolul următorRAR a depistat 1.700 de autovehicule pericol public, în controalele rutiere

Comments are closed.