Raportare la nouă luni: cifra de afaceri a MedLife, în creștere cu peste 30%. Acțiunile cresc

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, încheie primele 9 luni din 2018 cu o cifră de afaceri pro-forma de 606,16 milioane lei, având astfel o creștere de 32% fata de aceeași perioadă a anului trecut.

Clinicile și spitalele au avut cea mai mare dinamică, aceste segmente de business înregistrând în primele nouă luni o creștere de 49%, respectiv 45% față de aceeași perioada a anului trecut, urmate de laboratoare și de divizia corporate, cu procente de 21% si 19%. Potrivit reprezentanților companiei, rezultatele obținute sunt în linie cu estimările inițiale și semnificativ peste ritmul de creștere al pieței, se arată într-un comunicat remis Bursei de Valori București.

“Am încheiat primele 9 luni din 2018 cu rezultate foarte bune. Rezultate care reflecta strategia de dezvoltare și extindere la nivel de grup. Adițional proiectelor anunțate pentru primul semestru, în toamna acestui an am deschis prima hyperclinică la Oradea, în momentul de fata suntem prezenți în acest oraș cu un laborator de analize, clinica de mari dimensiuni și cu un centru de imagistica – Centrul Transilvania, rezultat al unei achiziții. Odată cu finalizarea acestui proiect, MedLife devine singurul operator medical prezent cu clinici de mari dimensiuni în toate orașele cu peste 150.000 de locuitori.  Niciun alt operator medical nu este prezent in cel puțin 10 reședințe de județ cu astfel de unități, așa cum este MedLife”, a declarat Mihai Marcu, Președintele și CEO al MedLife Grup.

În perioada următoare, grupul MedLife va continua proiectele de tip green field, va proiecta dezvoltarea de noi linii de business și va continua strategia de achiziții. Compania vizează dezvoltarea celui de al doilea brand – Sfânta Maria, dar și extinderea altor companii achiziționate.

“Suntem deja prezenți în toate orașele mari prin brandul MedLife și pentru că ne dorim să facilităm accesul la serviciile medicale unui număr și mai mare de români, evaluam strategia de a intra în orașele mai mici prin brandul Sfânta Maria. Primul proiect pilot este finalizarea centrului medical de ambulatoriu din Bacău, pe care îl vom inaugura în curând”, a mai spus Mihai Marcu.

Pentru ultima parte a anului curent, reprezentații MedLife își propun să mențină ritmul accelerat de dezvoltare al companiei. “Exista premise ca la finele anului 2019, în masura în care vom reuși să finalizăm proiectele demarate de achiziții, să devenim prima firma de servicii medicale din Romania care va depăși cifra de afaceri de 200 milioane euro. Cel mai important însă, din punct de vedere academic, grupul MedLife va pune mare accent pe infrastructura digitală, second opinion la nivel național și dezvoltarea de centre de excelență la nivelul celor 10 unități spitalicești, pentru mai multe specialități, precum neurochirurgie, chirurgie cardiacă, chirurgia peretelui abdominal, ginecologie si traumatologie sportivă”, a completat Mihai Marcu, Președinte și CEO al MedLife Grup.

Graficul zilnic al acțiunilor MedLife, sursa: tradingeconomics.com

Din graficul de mai sus se constată că acțiunile MedLife, după trendul de scădere din perioda februarie-august, s-au stabilizat în intervalul 26,30 – 27,50, cu zona de preț din jurul valorii de 27,50 acționând în prezent ca nivel de rezistență, pe care cotația a încercat să-l pătrundă în repetate rânduri.

Acțiunile MedLife au crescut, în sesiunea curentă, cu 1,85% la 27,50 lei însă, de la începutul anului și până în prezent, dinamica acestora a fost una puternic negativă, de peste 19 procente.

Articolul precedentBM: Piața muncii din UE, lovită de criza imobiliară. România, în topul vulnerabilității
Articolul următor– REVISTA PRESEI – Un adevăr cutremurător despre statul social

Comments are closed.