Ministrul Muncii – Raluca Turcan a anunțat, sâmbătă, că 160 000 de dosare de pensii au fost deja evaluate în toată țara, într-o săptămână și jumătate de la inițierea acestui demers. Aceasta a mai spus că, într-un timp foarte scurt, toate cele 5 milioane de dosare de pensii vor fi supuse recalculării.

„160 000 de dosare de pensii au fost deja evaluate în toată țara, într-o săptămână și jumătate de la inițierea acestui demers.

Vizita pe care am făcut-o la Casele de pensii ale sectoarelor 1, 2 și 5 din București îmi confirmă faptul că activitatea din teritoriu se desfășoară într-un ritm alert, în ciuda resurselor limitate. De altfel, unul dintre proiectele importante ale ministerului pe termen scurt este finanțarea cu fonduri europene a dotării caselor de pensii cu echipamentele necesare derulării activităților curente și a procesului de evaluare. Țin să îi felicit pe oamenii pe care i-am întâlnit, angajați ai caselor de pensii din cele trei sectoare, pentru efort și pentru implicare.

Colectarea tuturor datelor necesare, prin softul de care dispunem, va permite ca, după adoptarea noii soluții legislative la care lucrăm acum, toate cele 5 milioane de dosare de pensii să fie supuse recalculării într-un timp foarte scurt”, a transmis Raluca Turcan.

Articolul precedentGrupul AstraZeneca a anunţat noi reduceri ale livrărilor vaccinului împotriva COVID-19 – Sunt invocate restricţii la export
Articolul următorBitcoin a atins un nou record: criptomoneda a trecut pragul de 60.000 de dolari