Moneda virtuală Bitcoin a atins sâmbătă un nou record, trecând pragul de 60.000 de dolari, potrivit Reuters. Precedentul vârf istoria a fost înregistrat pe 21 februarie, când moneda virtuală a fost cotată la 58.354,14 dolari.

Evoluția bitcoin de-a lungul săptămânii a fost impresionantă și din punct de vedere al valorii de piață. Marţi, pentru a doua oară, aceasta a trecut de o mie de miliarde de dolari și s-a menținut la acest nivel timp de câteva zile, potrivit Mediafax.

Cea mai tranzacționată criptomonedă a crescut brusc de la începutul anului, atât datorită acceptării mai largi ca formă de plată, cât și a participării unor investitori instituționali și achizițiilor pe care le-au făcut unele corporații.

Moneda digitală a crescut cu peste 80% în acest an și cu 570% în ultimele 12 luni, potrivit CNBC.

 

 

Articolul precedentRaluca Turcan: „160 000 de dosare de pensii au fost deja evaluate în toată țara” – 5 milioane de dosare de pensii vor fi supuse recalculării
Articolul următorMinistrul Energiei a început controalele la furnizorii de energie: „O primă etapă de controale s-a soldat deja cu amenzi”