Banca austriacă Raiffeisen Bank anunță că întâmpină probleme de conectivitate, motiv pentru care unele dintre tranzacțiile realizate joi nu au putut fi procesate. 

Reacția, la solicitarea Economedia, vine după ce pe rețelele sociale au apărut informații privind întârzieri de salarii, de exemplu pentru militari.

„Dorim să vă informăm că ne confruntăm cu un incident cauzat de probleme de conectivitate a Grupului Raiffeisen Bank International la rețeaua SWIFT (Societatea pentru Telecomunicaţii Financiare Inter-bancare mondiale).

Începând de astăzi dimineață, o componentă principală a acestei infrastructuri a Raiffeisen Bank nu funcționează. În consecință, nu putem trimite mesaje sau fișiere în rețeaua SWIFT. Nici nu putem să procesăm mesajele primite în aplicațiile noastre de business.

Prin urmare, parte din tranzacțiile care au fost transmise de clienți astăzi nu pot fi procesate. Aceste tranzacții vor fi procesate imediat ce conexiunea la rețeaua SWIFT va fi restabilită.

Lucrăm cu eforturi mari pentru rezolvarea problemei.

Toate celelalte servicii ale băncii, precum tranzacții online cu cardul de credit și debit, tranzacțiile la comercianți (POS) și cele la bancomate (ATM&MFM) funcționează în parametrii normali, nefiind afectate de această problema tehnică”, a transmis Raiffeisen.

Anterior, pe rețele sociale au apărut informații privind întârzieri de salarii.

„Se pare ca Raiffeisen se joacă cu salariile militarilor. Nu le-au livrat azi. Si nu Trezoreria statului ar fi problema… Sper sa fie doar o întâmplare…”, arată mesajul.

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentRomânia furată de austrieci. Drama fosților angajați Arpechim, fabrică devalizată de OMV. Fostă angajată: „Și mâine ne-am întoarce. Acolo este sufletul nostru”
Articolul următorVoucherele pentru persoanele defavorizate ar putea fi alimentate pentru toți beneficiarii într-o zi – Anunțul lui Marcel Boloș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau