Compania Roserv Oil, parte a Grupului GRAMPET, a achiziționat platforma industrială a rafinăriei RAFO Onești, în cadrul unei proceduri publice de valorificare, coordonată de CITR, potrivit unui comunicat al grupului controlat de omul de afaceri Gruia Stoica.

Platforma RAFO Onești se află în faliment, iar obiectivul noului proprietar este de a dezvolta cel mai mare centru logistic pentru containere și produse petroliere care va deservi regiunea Moldovei.

Odată cu preluarea de către Roserv Oil, activele RAFO Onești devin productive, parte din activitatea comercială a Grupului Grampet, iar platforma ar putea genera, pe termen lung, cel puțin 600 de locuri de muncă. În primă fază, se spune în comunicatul companiei, vor fi disponibile peste 200 de locuri de muncă. În perioada imediat următoare, Roserv Oil va demara un proces de evaluare a instalațiilor existente.

Articolul precedentUE a prelungit scutirea de taxe vamale și TVA pentru importurile de dispozitive medicale și echipamente de protecție
Articolul următorFinancial Times: Sezonul turistic pare să aibă legătură cu noua creștere a numărului de cazuri de covid în Europa