Secretarul de stat Raed Arafat a cerut, în ședința de Guvern de joi seara, prelungirea stării de alertă în România, ca urmare a numărului mare de cazuri de coronavirus.

„Domnule prim-ministru, vă solicit includerea pe agenda de lucru a ședinței Guvernului a proiectului de hotărâre pentru modificare și completarea anexei nr. 3 a hotărârii Guvernului Nr.782 din 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 octombrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea infecțiilor în pandemia de COVID-19”, a cerut Raed Arafat în cadrul ședinței de Guvern, joi seara.

România a depășit 3.000 de cazuri noi de coronavirus zilnic, iar situația din spitale este critică. Ludovic Orban a ieșit din autoizolare și a dat ordin ministrului Sănătății să crească numărul de paturi în spitale, cu precădere la ATI, dar și mărirea capacității de testare.

„Solicit o mobilizare exemplară a tuturor ministerelor. Domnule ministru Tătaru, creşteţi în continuare capacitatea de testare, creşteţi în continuare numărul de paturi la terapie intensivă şi numărul de paturi pentru cazuri intermediare, pentru cei care doresc să se trateze în spital şi nu vor să se trateze într-un loc în care se izolează la domiciliu sau în altă locaţie. În plus, DSP-urile trebuie monitorizate mai atent. Odată ce se emit deciziile de către DSP-uri, privitoare la persoanele care sunt diagnosticate pozitiv, ele trebuie monitorizate, trebuie urmărite. Aici, vă recomand să găsiţi o soluţie – aşa cum am discutat – şi de implicare a medicilor de familie pentru pacienţii, mai ales care au cazuri uşoare, să se asigure o monitorizare a evoluţiei stării de sănătate. Pentru că nu pot numai medicii din spitalele COVID şi suport COVID să asigure monitorizarea stării de sănătate, iar medicii din DSP-uri sunt ocupaţi cu o mulţime de alte lucruri, anchete epidemiologice”, a spus Ludovic Orban.

 

Sursa: Realitatea de Realitatea Medicala

Articolul precedentBucureștiul ar putea intra în carantină
Articolul următorINS Salariile au scăzut cu 2,9% în august, pe fondul crizei economice generate de pandemie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau