PSD și-a votat ”pușculița” Fondul Suveran de Dezvoltare

Majoritatea parlamentară PSD din Camera Deputaților și-a votat, miercuri, cu 174 de voturi pentru ”pușculița” numită Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, după ce în Comisia pentru politică economică au fost aduse mai multe amendamente proiectului de lege, inclusiv majorarea aportului în numerar la 9 miliarde de lei, de la 1,85 miliarde de lei, cât prevedea forma votată de Senat, şi suplimentarea listei de operatori economici cu zece companii.

98 de parlamentari au votat împotrivă.

Opoziția a cerut retrimiterea proiectului la comisie, pe motiv că acesta este neconstituţional, dar propunerea a fost respinsă de plen. Deputatul Raluca Țurcan,  a anunţat că PNL va contesta legea la Curtea Constituţională, ca și reprezentanții USR și PMP.

Vărsămintele aferente aportului în numerar la capitalul social iniţial al Fondului vor fi virate în sumă de 200 milioane lei în cash, la constituire, iar diferenţa în termen de cinci ani.

Lista pachetelor de acţiuni care constituie aport în natură la capitalul social iniţial al FSDI a fost completată cu zece operatori economici, faţă de cei 23 prevăzuţi iniţial – Complexul Energetic Oltenia SA, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, Societatea Naţională de Radiocomunicaţii SA, Compania Naţională Poşta Română SA, Aeroportul Internaţional Traian Vuia Timişoara SA, Uzina Termoelectrică Midia SA, Telecomunicaţii CFR SA, Societatea de Tratament Balnear Recuperare a Capacităţii de Muncă TBRCM SA, Compania Naţională Administraţia Canalelor Navigabile SA, Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA.

 

Articolul precedentConcurența neloială pe piața muncii: Transportatorii pierd șoferi care se duc la firmele de stat falimentare
Articolul următorBanca Mondială: „Pilonul II de pensii merge bine, de ce să-l reformezi?”

Comments are closed.