Plenul Camerei Deputaților a retrimis la comisii proiectul Legii offshore după ce UDMR a refuzat să mai participe la discuțiile și votul final din plen.

Proiectul de lege pentru reglementarea exploatărilor gazelor din Marea Neagră este, iată, amânată, după ce ieri în Comisia de Industrii, PSD cu toate că pierduse sprijinul ALDE care s-a retras de la discuții, a reușit să asigure cvorum cu spijinul UDMR.

Amânarea vine și după scrisoarea companiilor concesionare din Marea Neagră.

Liviu Dragnea suferă o înfrângere umilitoare, coaliția PSD-ALDE-UDMR dând tot mai multe semne de gripare.

Iulian Iancu (PSD) a declarat după amânarea votului că ”a fost exclusiv o încercare de sabotare și blocare a dezbaterii din partea Opoziției”.

Comisiile pentru industrii, buget şi administraţie au adoptat, marţi seara, raportul asupra legii offshore, după ce PSD a venit cu amendamente-surpriză decise de Liviu Dragnea. ALDE și opoziția PNL-USR-PMP s-au opus amendamentelor, dar PSD, sprijinit de UDMR, a reușit să le treacă prin comisii și să le trimită în plen pentru votul de azi – vot amânat cu încă o săptămână.

Tot astăzi, înainte de ședința din Camera Deputaților, companiile care au concesiuni în Marea Neagră au trimis o scrisoare către Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea, Viorica Dăncilă și liderii de grupuri din Camera Deputaților prin care cereau o amânare a votului decisiv al deputaților. Companiile petroliere susțin că amendamentele propuse și votate ieri de PSD și UDMR în Comisia de Industrii vor stopa investițiile din Marea Neagră.

Articolul precedentConcesionarii zăcămintelor de gaz din Marea Neagră amenință cu stoparea investițiilor
Articolul următorȘi aici ne-au întrecut bulgarii: au active financiare nete mai mari

Comments are closed.