Protestatarii au pichetat miercuri Prefectura Buzău

În data de 27.01.2021, între orele 11:00-11:30, Asociația “Uniunea Județeană FRĂȚIA a Pensionarilor Buzău” și sindicaliștii din cadrul Sindicatului CNS „CARTEL ALFA”- filiala Buzău și Federației Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și Personalului Contractual din România, între orele 12:00-13:00, au pichetat Prefectura Județului Buzău și au discutat apoi cu subprefectul Adina Moiseanu, căreia i-au prezentat principalele revendicări. 

25 de reprezentanți aparținând Asociației “Uniunea Județeană FRĂȚIA a Pensionarilor Buzău”, au protestat miercuri 27.01.2021, între orele 11:00-11:30, pichetând sediul Instituției Prefectului – Județul Buzău.

În timpul acțiunii de pichetare, delegația reprezentanților Uniunii Județene FRĂȚIA a Pensionarilor Buzău a fost primită de doamna subprefect Adina Moiseanu. La întâlnire au participat:

 • Găgeanu Marian – președinte Uniunea Județeană FRĂȚIA a Pensionarilor Buzău.
 • Rizea Ilie – membru Uniunea Județeană FRĂȚIA a Pensionarilor Buzău.
 • Lungu Marcel – secretarul Comisiei de Dialog Social Buzău

Principalele revendicări din memoriu au fost următoarele:

1.Aplicarea Legii nr. 127/2019, în totalitatea ei, o lege aflată în vigoare, cu precădere majorarea punctului de pensie, așa cum este prevăzută la art. 86, respectiv 1775 – 1.09.2020 -și 1875 – 01.09.2021. Legea NU se negociază, se aplică într-un stat de drept.

2.Pensionarii și persoanele vârstnice merită respect, NU umilință. Guvernul României trebuie să caute soluții, NU motive, când este vorba de un trai decent pentru seniori. Competența se măsoară în fapte, v-ați asumat, REZOLVAȚI. Contați pe sprijinul și înțelegerea noastră, în condiții de respect reciproc.

3.Susținem statul de drept, democrația și orientarea proeuropeană a României.

Subprefectul Adina Moiseanu le-a transmis acestora că memoriul lor îl va transmite MMPS pentru a fi analizat și dezbătut în cadrul Comitetului Național Tripartit pentru Dialog Social.

Între orele 12:00-13:00, 100 de reprezentanți aparținând Sindicatului CNS „CARTEL ALFA”- filiala Buzău și Federației Sindicatelor Naționale ale Plițiștilor și Personalului Contractual din România”, au, pichetat sediul Instituției Prefectului – Județul Buzău. În timpul acțiunii de pichetare, delegația sindicaliștilor a fost primită de doamna subprefect Adina Moiseanu.

La întâlnire au participat:

 • Minică Vasile – președinte CNS „CARTEL ALFA”- filiala Buzău
 • Marius Ionescu – președinte FSNPPC România
 • Biță Vasile – președinte SNPPC Buzău
 • Ilieș Ioan – vicepreședinte CNS „CARTEL ALFA”- filiala Buzău
 • Ciolan Florin – președinte Federația Sindicatelor din Asigurări și Bănci – Buzău
 • Lungu Roxana – consilier Consiliul Județean Buzău.

Domnul Marius Ionescu a prezentat principalele revendicări din memoriu, anume:

“Vă informăm asupra faptului că, în calitate de Federație membră a Confederației Sindicale Naționale CARTEL ALFA si de organizație reprezentativă la nivelul sectorului de activitate ,,Ordine publică”, gestionat de Ministerul Afacerilor Interne, ne-am raliat acțiunilor de protest declanșate la nivelul Confederației, începând cu data de 14.01.2021, și vom organiza, în comun, o serie de manifestări sindicale, în conformitate cu legislația în vigoare, pentru a revendica respectarea drepturilor profesionale și economico-sociale ale membrilor noștri de sindicat. în temeiul legislației privind dialogul social, vă aducem la cunoștință principalele noastre revendicări:

– abrogarea art. I din OUG 226/2020, prin care se anulează aplicarea etapizată a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice (art. 38), de la 1 ianuarie 2021, respectiv acordarea a 1/2 din diferența salarială rezultată dintre cuantumul actual și cel prevăzut în lege, pentru 2022;

– abrogarea art. VIII (7) din OUG 226 / 2020 care anulează indexarea pensiilor militare de stat, cu rata inflației, în cursul acestui an, prin derogare de la Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare;

– majorarea, la plafonul permis de lege, de 25%, a sporului pentru risc și suprasolicitare neuropsihică, acordat în prezent polițiștilor judiciariști, specialiștilor din structurile de investigații criminale, de combatere a criminalității organizate, de acțiuni și intervenții speciale, din centrele de arest-transfer, criminalistilor etc.), conform Legii 153/2017; 4. majorarea normei lunare de hrană acordate personalului MAI, dat fiind faptul că actuala valoare nu a fost actualizată cu indicii prețurilor de consum ai produselor alimentare, așa cum aceștia sunt stabiliți de Institutul Național de Statistică;

– încadrarea în condiții de muncă mai avantajoase a personalului contractual din cadrul MAI, care este tratat neunitar și discriminatoriu din acest punct de vedere, conform actualelor reglementări;

– acordarea unui supliment salarial pentru risc medical și angajaților din Ministerul Afacerilor Interne, aflați, încă din data de 16 martie 2020, în prima linie a combaterii și prevenirii efectelor pandemiei medicale, deoarece își expun zilnic sănătatea acestui pericol, prin prisma misiunilor efectuate și a contactului permanent cu diverse categorii de persoane, simptomatice sau asimptomatice”.

Domnul Minică Vasile – președinte CNS „CARTEL ALFA”- filiala Buzău a prezentat principalele solicitări ale confederației, anume:

“În urma analizei situației actuale, a progamului de guvernare, a deciziilor adoptate sau a măsurilor anunțate de actualul guvern, care dezavantajează disproporționat lucrătorii și categoriile cele mai sărace ale populației, Confederația Națională Sindicală “Cartel ALFA” constată existența conflictului social și ca urmare, a decis declanșarea acțiunilor de protest.

Pandemia provocată de virusul Sars-Cov-2 a apărut într-un context de dezechilibre sociale majore în România, unde venitul obținut din muncă nu oferă un trai decent pentru majoritatea lucrătorilor, accesul la servicii publice de calitate este rezervat doar celor privilegiați, oportunitățile de angajare sunt uniforme, în condiții egal de precare, singura alternativă pentru mulți fiind emigrarea.

În același timp, cea mai mare parte din povara fiscală este pe umerii lucrătorilor, prin contribuțiile sociale, impozit și TVA-ul plătit în achiziționarea bunurilor de trai (veniturile mici se duc integral pe consum). Această povară fiscală, care anulează cea mai mare parte din câștigurile lucrătorilor, este în plus colectată prost și gestionată ineficient, fără să se transforme în beneficii palpabile – accesul la servicii publice gratuite și de calitate. Avem o politică fiscală care dezavantajează lucrătorii, iar creșterea economică este distribuită inechitabil: 52% din PIB către capital și cca 38% către lucrători, cu mult mai jos decât media UE, de 47,8% către lucrători.

Creșteri de prețuri, costuri suplimentare în sarcina angajaților, blocări discreționare de salarii (la unele categorii deja nedreptățite anterior), menținerea salariului minim la un nivel derizoriu, menținerea cotei unice, care și-a depășit utilitatea și este doar generatoare de inechitate, menținerea blocajului asupra negocierii colective și a drepturilor sindicale la locul de muncă. Concret, ne opunem politicii de austeritate în domeniul salarizării. Nici menținerea salariului minim la un nivel atât de scăzut, nici înghețarea unor drepturi salariale nu se justifică având în vedere că salarizarea din România este mult în urma productivității și a nivelului prețurilor pentru bunuri și servicii. Astfel, piața muncii din România este la 66% din productivitatea orară medie a UE (Eurostat), însă costul brut al orei de muncă este la doar 35% din media UE.

În ceea ce privește distribuția salariilor din România, doar 13% sunt la un nivel peste salariul mediu, Avem 1,6 mil lucrători cu normă întreagă la nivelul salariului minim, însă ceea ce este și mai îngrijorător, jumătate din totalul lucrătorilor sunt încadrați cu salarii care nu depășesc 1600 lei net/2700 brut, un nivel care nu permite lucrătorilor un trai demn din munca lor. Acest fenomen își are cauza principală în blocarea negocierii colective, prin legea 62/2011, legea (anti-)dialogului social. Proiectul de modificare a Legii 62/2011, elaborat cu consultarea partenerilor sociali în decursul ultimilor cinci ani, se află în faza de raport final, însă adoptarea legii trenează și nu este asumată de actuala coaliție de guvernare. Aceasta înseamnă în fapt lipsa posibilitatii efective de negociere a contractelor colective de muncă sectoriale sau la nivel național.

Blocarea negocierii la nivel de sector în ultimii 10 ani a condus la aplatizarea grilei salariale și alinierea salariilor la nivelul sau aproape de salariul minim. Negocierea colectivă, prin contractele colective de muncă, este singurul instrument care poate conduce la o așezare echitabilă a salariilor în funcție de calificări, experiență și alte criterii, iar acest instrument este inutilizabil din cauza piedicilor legislative din Legea 62/2011.

Principalele noastre revendicări sunt:

 • Un salariu minim decent
 • Pensii echitabile
 • Servicii publice de calitate
 • Deblocarea negocierii colective
 • Taxare justă
 • Aplicarea corectă a legislației

În concluzie, suntem pe deplin conștienți că România, alături de întreaga lume, trece print-o criză sanitară și economică de amploare. Credem însă că este nevoie de politici publice echilibrate, elaborate printr-o consultare reală cu partenerii sociali, care să distribuie echitabil efortul și costurile. Întreaga Europă a învățat lecția dură a crizei financiare din 2008 și în consecință a renunțat la modelul austerității, favorizând politici orientate spre conservarea veniturilor populației și puterii de cumpărare, inclusiv ca soluție economică pentru a consolida cererea de produse și servicii, pentru o revenire mai rapidă”.

Pe timpul protestelor și pichetării nu s-au semnalat evenimente deosebite, măsurile de siguranță fiind asigurate de către Inspectoratul de Jandarmi Buzău.

Sursa: Realitatea de Buzau

Articolul precedentPână la 2,4 milioane de euro în ajutoare de minimis acordate pentru înființarea a 60 de noi intreprinderi în județele Iași, Bacău, Botoșani, Neamț, Suceava și Vaslui
Articolul următorŞomerii cu studii liceale, pe primul loc în evidenţele AJOFM Hunedoara

274 COMENTARII

 1. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life authors and blogs

 2. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life articles and blogs

 3. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life websites and blogs

 4. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life websites and blogs

 5. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl articles and blogs

 6. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life authors and blogs

 7. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these second life authors and blogs

 8. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl websites and blogs

 9. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl websites and blogs

 10. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these sl authors and blogs

 11. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a online game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these Second Life websites and blogs

 12. Have you ever heard of second life (sl for short). It is essentially a video game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these sl websites and blogs

 13. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life articles and blogs

 14. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a online game where you can do anything you want. SL is literally my second life (pun intended lol). If you would like to see more you can see these second life authors and blogs

 15. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a game where you can do anything you want. Second life is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life articles and blogs

 16. Have you ever heard of second life (sl for short). It is basically a video game where you can do anything you want. sl is literally my second life (pun intended lol). If you want to see more you can see these Second Life authors and blogs

 17. FRESHCC.RU – Every Day our hacker group Will update the store with Fresh Cards,Dump, Paypal verified balance, Accounts store ( ebay,amazon,Bank login,fullz info dob ssn…)

 18. Hey!. Interesting material! I’m really enjoy this. It will be great if you’ll read my first article on AP!)

 19. Hi. Such a nice post! I’m really appreciate it. It will be great if you’ll read my first article on AP!)

 20. Aloha! Interesting post! I’m really enjoy this. It will be great if you’ll read my first article on AP!)

 21. Full body massage will be a useful technology in many ways. It is good for relieving stress of friends and family members, and it can also help relieve pain or pain of people around them.

 22. Thailand is famous for massage all over the world. Acupressure using bare hands and arms is the main focus.

 23. Taking advantage of Manchester United’s free kick situation, the crowd that appeared with an unidentified white object was caught by security guards after about 10 seconds of escape.

 24. Hey!. Awesome! I’m really enjoy this. It will be great if you’ll read my first article on AP!)

 25. Aloha! Interesting post! I’m really appreciate it. It will be great if you’ll read my first article on AP!)

 26. [url= https://www.jkv89.com/%5D jkv89 [/url]เว็บสล็อตดีๆ โปรดีดี ทางนี้เลย สำหรับสมาชิกใหม่ สมัครใหม่ รับฟรีเครดิตทันที สมัครง่าย โดยผ่านระบบ auto ในการสมัคร และฝากถอนเงิน

 27. [url= https://www.jkv89.com/%5D jkv89 [/url]
  เล่นสล้อตออนไลน์กับเรา เว็บที่แจกรางวัลเยอะที่สุด พร้อมดปรโมชั่นสมาชิกใหม่ รับโบนัสฟรีทันที 50% แบบไม่ต้องรอช้า

 28. Aloha! Interesting material! I’m really appreciate it. It will be great if you’ll read my first article on AP!)

 29. Hey!. Interesting post! I’m really appreciate it. It will be great if you’ll read my first article on AP!)

 30. I was extremely pleased to discover this page.
  I need to to thank you for ones time for this fantastic
  read!! I definitely appreciated every bit of it and I have you saved
  as a favorite to see new things in your blog.

 31. This constantly amazes me exactly how blog owners for example yourself can find the time and also the commitment to keep on composing fantastic blog posts. Your site isexcellent and one of my own ought to read blogs. I simply want to thank you.

 32. Having read this I thought it was extremely informative.
  I appreciate you taking the time and energy to put this informative article together.
  I once again find myself spending a significant amount of time both reading and commenting.
  But so what, it was still worthwhile!

 33. This design is spectacular! You most certainly know how to keep a reader entertained.
  Between your wit and your videos, I was almost moved to
  start my own blog (well, almost…HaHa!) Great job. I really loved what you had to say, and more than that,
  how you presented it. Too cool!

 34. Can I just say what a relief to uncover an individual who really knows what they’re talking
  about on the net. You actually understand how to bring
  a problem to light and make it important. A lot more people
  need to check this out and understand this side of the story.
  I can’t believe you are not more popular given that you definitely possess the
  gift.

 35. Can I just now say thats a relief to find someone that truly knows what theyre speaking about on the web. You certainly learn how to bring a problem to light and earn it critical. The best way to should check out this and can see this side from the story. I cant think youre no more common since you absolutely possess the gift.

 36. Someone essentially lend a hand to make seriously
  articles I might state. This is the first time I frequented your web page and
  so far? I surprised with the research you made to create
  this particular post amazing. Fantastic task!

 37. Having read this I thought it was very enlightening. I appreciate you finding the time and effort to
  put this content together. I once again find myself spending a significant amount of time both
  reading and posting comments. But so what,
  it was still worthwhile!

 38. Oh my goodness! Impressive article dude! Thank you, However I am experiencing troubles with your RSS.

  I don’t understand the reason why I am unable to subscribe to it.
  Is there anybody having the same RSS issues? Anyone that knows the solution can you kindly
  respond? Thanx!!

 39. Undeniably believe that which you said. Your favorite justification appeared to
  be at the net the easiest thing to take note of. I say to you, I
  certainly get annoyed whilst other folks consider concerns that
  they plainly do not recognize about. You controlled to hit the nail
  upon the highest and defined out the entire thing without having side effect ,
  other people can take a signal. Will likely be back to get more.
  Thank you

 40. Hello there! This post could not be written much better!
  Going through this article reminds me of my previous roommate!
  He constantly kept talking about this. I will send this post
  to him. Fairly certain he’s going to have a very good
  read. Thank you for sharing!

 41. This is the right website for everyone who wishes to find out
  about this topic. You know so much its almost hard to argue with you (not that I personally will need to…HaHa).
  You definitely put a brand new spin on a topic which has been written about for
  many years. Great stuff, just great!

 42. Today, while I was at work, my cousin stole my iphone
  and tested to see if it can survive a twenty five foot
  drop, just so she can be a youtube sensation. My apple
  ipad is now broken and she has 83 views. I know this is entirely off topic but I had to share it with someone!

 43. I’m really inspired along with your writing talents as well
  as with the layout for your weblog. Is this a paid
  theme or did you modify it your self? Either way keep up the nice quality writing, it is rare to look a great blog
  like this one nowadays..

 44. Does your blog have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to send you an email.
  I’ve got some ideas for your blog you might be interested in hearing.
  Either way, great blog and I look forward to seeing it improve over time.

 45. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d certainly donate to this
  outstanding blog! I suppose for now i’ll settle for book-marking and adding
  your RSS feed to my Google account. I look forward to brand new updates and will talk about this blog with my Facebook group.

  Chat soon!

 46. I’m curious to find out what blog platform you happen to
  be using? I’m experiencing some minor security problems with my latest website and
  I’d like to find something more risk-free. Do you have any recommendations?

 47. Hi there Dear, are you in fact visiting this web page regularly,
  if so then you will without doubt obtain fastidious knowledge.

 48. Oh my goodness! Incredible article dude! Thanks, However I
  am having issues with your RSS. I don’t know the reason why I can’t join it.

  Is there anybody else having identical RSS issues? Anyone that knows the solution can you kindly respond?
  Thanx!!

 49. After I originally left a comment I appear to have clicked
  on the -Notify me when new comments are added- checkbox and now every time a comment is added I get 4 emails with the exact same comment.

  There has to be a means you can remove me
  from that service? Kudos!

 50. Hi! I’ve been reading your site for some time now and finally got the courage to go ahead and give you a shout
  out from Kingwood Tx! Just wanted to say keep up the good work!

 51. I enjoy, result in I discovered exactly what I was looking for.

  You have ended my four day long hunt! God Bless you man. Have a great day.
  Bye

 52. Howdy outstanding blog! Does running a blog like this require a great
  deal of work? I’ve virtually no expertise in coding
  but I was hoping to start my own blog in the near future.

  Anyways, if you have any recommendations or techniques for new blog
  owners please share. I understand this is off topic
  nevertheless I simply had to ask. Cheers!

 53. We are a group of volunteers and starting a
  brand new scheme in our community. Your site offered us with valuable information to work on. You have
  done a formidable activity and our entire community will likely be grateful to
  you.

 54. We’re a group of volunteers and starting a brand new scheme
  in our community. Your site provided us with useful info
  to work on. You’ve done an impressive process and our whole
  neighborhood will likely be grateful to you.

 55. Jak widać w 2022, ruletka CS:GO wciąż ma dużą liczbę graczy. Sprawdź, która ruletka jest najlepsza i w którą gra najwięcej graczy. Większość ruletek CS:GO, jackpotów CS:GO i witryn otwierających skrzynki ma wbudowaną opcję zbierania darmowych punktów startowych. Aby skorzystać z kodu i zebrać darmowe monety, aby rozpocząć swoją przygodę z ruletką, w większości przypadków wystarczy znaleźć na stronie zakładkę Partner, Darmowy kod lub Darmowe monety. Zdarza się, że trzeba przejść do zakładki Moje konto i tam wpisać swój kod. Metoda wprowadzania kodu jest nieco inna na każdej stronie, ale wystarczy trochę poszukać, aby cieszyć się darmowymi skórkami CS:GO. G4Skins – Strona do otwierania skrzynek, oraz ulepszania skinów CS:GO. Oferuje codzienną darmową skrzynkę, oraz wiele form płatności (SkinPay, przelew, kryptowaluty) https://cyborg-guide.ru/forum/profile/mayaloane531492/ Ostatnie egzemplarze! Zabawa zawsze powinna odbywać się pod stałą opieką właściciela. Ważne jest, aby zabawki były dobrane zgodnie z możliwościami i temperamentem psa. W komplecie dwie kulki. W „Rosyjską ruletkę” łatwo się wciągnąć, a kiedy tylko skończy się rozgrywkę, ma się ochotę na powtórkę. Przy okazji całość została wykonana bardzo dobrze, z humorem (oczywiście czarnym) i pewną ostrością. Ale przecież gra, w której zawodnicy – czy to w realny, czy też wyimaginowany sposób – przestrzeliwują sobie czaszki bądź strzelają do siebie nawzajem, nie może być zbyt łagodna. Najważniejsze jest jednak to, że jest przy tym po prostu znakomita. Nastrojowa, intrygująca i emocjonująca. Naprawdę warto w nią zagrać. Zabawka treningowa to również świetny powód, aby znaleźć czas na wspólną zabawę z pupilem.

 56. Hi it’s me, I am also visiting this web site on a regular
  basis, this website is really nice and the users are actually
  sharing fastidious thoughts.

 57. This design is wicked! You certainly know how to keep a reader entertained.

  Between your wit and your videos, I was almost moved to start
  my own blog (well, almost…HaHa!) Great job. I really enjoyed what you had to say, and more
  than that, how you presented it. Too cool!

 58. VideoSlots casino isn’t one of the classic Play’N Go casinos canada, its main focus being obvious from the title, is to offer as many slots options as possible. On that matter, they engulfed games from no less than 85 software providers, accounting for more than 2200 different titles. It’s easy to say that there isn’t a type of slot which can’t be found here. In such an extended offer, the Play’N Go titles are still some of the most popular choices for players at this casino. In January 2018, Playtech finalised the integration of Featurespace’s machine learning real-time fraud detection platform into its information management systems. The strategic partnership with the behavioural analytics company aims for Playtech’s licensees to identify and reduce fraud attacks. A new promotion launched by 888 casinos to take advantage of it immediately. Casinos offering the services and titles of Big Time Gaming and Kajot are really so many. All casinos offering these types of bonuses are listed in the Casinerank® directory. https://commonissues.in/community/profile/lisa15609419515/ Hudson Film Society Each year, the online casino industry is always witnessing hundreds of new slot titles. Each of these games is meant to compete for the affection of the players. New bonuses, different themes, better graphics and most importantly better ways of playing. All these improvements are aimed at getting you to come back to play or try out the new releases. Mobile casino gambling refers to playing mobile casino games of chance and or skill for real money by using a remote device like mobile phone, tablet or smart phone. Despite virtual games, some online casinos also offer mobile casino games players can play on their mobile devices regardless of the time and place. The convenience of playing is what makes the mobile casinos very popular among the casino fans. Players literary have entire casinos in their pockets and they can log in and play whenever they wish.

 59. Howdy very cool web site!! Guy .. Beautiful ..
  Amazing .. I’ll bookmark your site and take the feeds also?
  I’m happy to search out a lot of useful info here within the publish, we’d like work out more strategies in this regard, thanks
  for sharing. . . . . .

 60. Thanks for ones marvelous posting! I really enjoyed reading it,
  you are a great author.I will ensure that I bookmark your blog and definitely will come back sometime soon. I want to encourage you continue your great job, have a
  nice holiday weekend!

 61. It’s remarkable to pay a quick visit this web page and reading the views of all colleagues on the topic of this paragraph, while I am also keen of getting know-how.

 62. I am not sure where you are getting your information, but great topic.
  I needs to spend some time learning more or understanding more.
  Thanks for magnificent info I was looking for this info for my mission.

 63. I’m really impressed together with your writing
  skills and also with the format for your blog.
  Is this a paid topic or did you modify it your self? Anyway stay up
  the excellent high quality writing, it’s uncommon to see a nice blog like this one today..

 64. Hello there I am so delighted I found your website, I
  really found you by error, while I was looking on Google for
  something else, Anyways I am here now and would just like to say thanks a lot for
  a marvelous post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to browse it all at the moment
  but I have saved it and also added in your RSS feeds,
  so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up
  the excellent b.

 65. Terrific article! This is the kind of information that are supposed
  to be shared around the net. Disgrace on Google for now not positioning this submit upper!

  Come on over and consult with my website .
  Thanks =)

 66. Hey would you mind letting me know which web host you’re utilizing?
  I’ve loaded your blog in 3 completely different browsers and I must say this blog loads a lot faster then most.

  Can you suggest a good internet hosting provider at a reasonable price?

  Thank you, I appreciate it!

 67. I’m truly enjoying the design and layout of your website.

  It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out
  a designer to create your theme? Fantastic work!

 68. First of all I would like to say fantastic blog!
  I had a quick question that I’d like to ask if you do not mind.
  I was curious to know how you center yourself and clear your mind before writing.
  I have had a tough time clearing my thoughts in getting my thoughts out.
  I do take pleasure in writing however it just seems like the first
  10 to 15 minutes are generally lost just trying to figure out how to begin. Any suggestions or hints?
  Appreciate it!

 69. Hey! This is kind of off topic but I need some advice from
  an established blog. Is it very difficult to set up your own blog?
  I’m not very techincal but I can figure things out pretty
  fast. I’m thinking about setting up my own but I’m not sure
  where to begin. Do you have any ideas or suggestions? Many thanks

 70. Hi there! I realize this is somewhat off-topic but I needed to
  ask. Does managing a well-established website such as yours
  require a large amount of work? I am brand new to running a blog however I do write
  in my journal every day. I’d like to start a blog so I will be
  able to share my experience and feelings online. Please let me know
  if you have any ideas or tips for brand new aspiring bloggers.
  Appreciate it!

 71. Thank you for some other informative website.
  Where else may just I am getting that kind of info written in such
  a perfect approach? I’ve a project that I am just now working on, and I’ve been on the look out for such info.

 72. Howdy would you mind letting me know which web host you’re working with?

  I’ve loaded your blog in 3 different internet browsers and I must say this blog
  loads a lot quicker then most. Can you recommend a good internet hosting provider at a reasonable price?
  Kudos, I appreciate it!

 73. Hello! I could have sworn I’ve been to this blog before but after looking at many of the
  posts I realized it’s new to me. Regardless, I’m
  definitely delighted I discovered it and I’ll be bookmarking it and
  checking back frequently!

 74. Today, I went to the beachfront with my children. I found a
  sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said
  „You can hear the ocean if you put this to your ear.” She placed the
  shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside
  and it pinched her ear. She never wants to go back!
  LoL I know this is totally off topic but I had to tell someone!

 75. Hi it’s me, I am also visiting this website regularly, this web page is really good and
  the users are genuinely sharing fastidious thoughts.

 76. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog
  and was wondering what all is needed to get setup? I’m
  assuming having a blog like yours would cost a pretty penny?
  I’m not very web smart so I’m not 100% sure. Any tips or advice would be greatly appreciated.
  Many thanks

 77. Fantastic blog! Do you have any helpful hints for aspiring writers?
  I’m planning to start my own site soon but I’m a little
  lost on everything. Would you advise starting with a free platform like WordPress or go
  for a paid option? There are so many choices out there that I’m completely confused ..
  Any tips? Cheers!

 78. Simply want to say your article is as astonishing. The clarity in your submit is simply
  nice and that i can assume you are knowledgeable in this subject.
  Fine together with your permission allow me to grasp your RSS feed to stay
  up to date with drawing close post. Thanks 1,000,000 and please continue the enjoyable work.

 79. Attractive portion of content. I just stumbled upon your
  blog and in accession capital to claim that I get actually loved account your weblog posts.
  Anyway I’ll be subscribing in your augment or even I success you
  get admission to persistently fast.

 80. Please let me know if you’re looking for a article writer for your weblog.

  You have some really great articles and I feel I would be a good asset.
  If you ever want to take some of the load off, I’d absolutely love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine.
  Please shoot me an email if interested. Cheers!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau