Persoanele cu studii liceale au ponderea cea mai mare între şomerii înregistraţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Hunedoara.

Potrivit datelor calculate la finele anului trecut, şomerii cu studii liceale reprezintă 32,46% din totalul persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă în judeţul Hunedoara. Ei sunt urmaţi de cei care au terminat gimnaziul, cu 23,36%, şi de absolvenţii unei şcoli profesionale sau de arte şi meserii, cu 21,41%.

Şomerii fără studii şi cu nivel de studii primare reprezintă 10,25% din totalul persoanelor înregistrate în evidenţele AJOFM, o valoare aproape similară, 10,27%, fiind calculată pentru absolvenţii de studii superioare.

Rata şomajului calculată la sfârşitul anului trecut a fost de 3,34%, în scădere uşoară cu 0,11%, faţă de luna noiembrie 2020.

Din totalul de 5.736 persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, 60,25 % erau femei, iar cei mai mulţi şomeri, 51%, provin din categoriile de vârstă 40-55 de ani.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentProtestatarii au pichetat miercuri Prefectura Buzău
Articolul următorSenatorul Claudia Banu și fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, caută soluții de integrare în câmpul muncii a asistaților sociali

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau