Realizarea noului clip de promovare turistică a României va costa în jur de 2.500 euro, iar filmul va fi făcut public până la finalul anului, a declarat, luni, ministrul turismului, Bogdan Trif.

Costul va fi undeva la 2.500 euro. Nu este o sumă mare. Încercăm să facem cu o sumă modestă, să obținem maximum, dar am implicat Universitatea de Teatru și Film. Avem un suport important în ei și cred că o să iasă un lucru bun, a explicat ministrul.

„O să avem până la sfârșitul anului un clip de promovare. Imediat după ce am fost pus în poziția de ministru am cerut să vedem cu ce clip de promovare putem să ieșim. Este doar un clip din 2012, uzat moral, trebuie unul nou”, a spus Trif, la prezentarea activității după șase luni de mandat.

El a vorbit și despre redeschiderea birourile externe de turism, recunoscând că a fost o greșeală desființarea acestora tot de către PSD.„Am promovat o modificare a unei Hotărâri de Guvern. Este pe circuitul de avizare și e postat în transparență publică. Recunoaștem, anul trecut a fost o greșeală enormă desființarea birourilor externe pentru că a lăsat România oarecum izolată. Nu mai avem legătura directă cu marii turoperatori. Toate țările importante care contează în turism au astfel de birouri externe. Remediez, împreună cu echipa, această greșeală”, a declarat ministrul Turismului.

Potrivit acestuia, vor fi înființate 20 de birouri externe, față de opt anterior.

„Nu trebuiau desființate, ci eficientizate. Nu funcționau la parametrii normali, dar așa nu dădea dreptul nimănui să le desființeze. Până la finalul anului vom avea procedurile și sperăm că și angajările. Vor fi criterii de angajare extrem de stricte. Ne dorim să avem oameni cu experiență. Aceștia vor fi permanent evaluați și dacă nu au rezultate, vor veni înapoi. Reprezentantul în birou va avea rang de diplomat”, a explicat Trif.

Pe de altă parte, ministrul a arătat că România ar putea avea, începând din 2019, un sistem informatic de evidenţă a activităţii de turism, precum şi un inventar al patrimoniului turistic, a anunţat, luni, în cadrul conferinţei de bilanț.

„Prin Legea turismului ne dorim să introducem un sistem informatic de evidenţă a activităţii de turism în România. Ne lipseşte acest lucru, este important să avem informaţiile în timp real. Ştiu că s-a discutat înainte de acest sistem informatic. Am scos toate acele cerinţe care, din punctul meu de vedere, şi nu doar, încălcau protecţia datelor personale. O să avem, sper anul viitor, un sistem informatic care să ne livreze date concrete, rapide, astfel încât să nu mai depindem numai de datele INS (Institutul Naţional de Statistică, n.r.), care, de multe ori, sunt incomplete, pentru că ei trebuie să acopere toată plaja de informaţii. Noi o să mergem ţintit doar pe sistemul din turism. Cu alte cuvinte, nu o să mai facem strategii după ureche”, a spus Trif.

Articolul precedentMinistrul Turismului: Deficitul forței de muncă din industria ospitalității este de peste 30%
Articolul următorIronie AOAR, sau propunere cu dureri de cap adevărate pentru Teodorovici ?

Comments are closed.