Programele de înlocuire a mașinilor vechi, Rabla Clasic și Rabla Plus, reîncep peste două săptămâni, pe 24 martie. Bugetul a fost majorat, la 1,5 miliarde de lei. În plus, va porni și Rabla Local, programul prin care primăriile se implică pentru eliminarea mașinilor poluante.

„Deschidem pe data de 24 martie programul pentru „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus”. Cele două programe beneficiază de un buget majorat. Totalul bugetului este de 1,5 miliarde (lei, n.r.), anul acesta pentru cele două programe. De asemenea, avem alocare pentru un program nou, finanţat tot din fondurile pentru gaze cu efect de seră – Rabla Local. Acest program va fi derulat şi implementat în colaborare cu Unităţile Administrativ-Teritoriale, cu primăriile. În 15 zile deschidem înscrierea pentru primării în acest program.

După ce se finalizează lista acestor Unităţi Administrativ-Teritoriale şi se semnează electronic contractele de finanţare, deschidem aplicaţia pentru cetăţeni. Avem un buget de 240 de milioane de lei pentru acest program. Bugetul va fi completat cu un procent de 20% din totalul de 100% din partea autorităţilor locale. Adică, 2.400 lei se vor plăti din bugetul AFM, iar 600 de lei se vor plăti din bugetul local. Astfel, beneficiarul va primi un total de 3.000 lei pentru fiecare maşină mai veche de 15 ani şi care va fi casată, va fi predată pentru reciclare”, a explicat Tanczos Barna , potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului de resort, un alt program nou ce va fi lansat în acest an se referă la microbuzele electrice şi este destinat unităţilor de învăţământ. „Venim cu încă un program nou – Programul Microbuze Electrice, care se adresează unităţilor de învăţământ. Pentru simplificarea programului, deschidem apelul de proiecte pentru Consiliile Judeţene, care vor centraliza cererile din partea unităţilor de învăţământ, astfel încât AFM să poată să gestioneze mai eficient acest program şi să gestioneze un număr mai mic de contracte şi să existe şi o etapă de descentralizare a acestui program către administraţia judeţeană”, a explicat ministrul mediului

Articolul precedentASF ia în calcul plafonarea preţurilor la RCA! Anunțul așteptat de toți românii
Articolul următorPeste 70 de miliarde de dolari s-au volatilizat de pe piața cripto într-o singură zi. Unda de șoc a lovit și bursele europene

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau