Piața criptomonedelor a pierdut peste 70 de miliarde de dolari într-o singură zi, după un val de vânzări pe piețele bursiere din Statele Unite și prăbușirea unui creditor axat pe criptomonede.

Bitcoin se tranzacționa în scădere cu aproape 8%, la 19.900,28. Ether a scăzut cu peste 8%, la 1.400,63 dolari, potrivit CNBC.

Vânzarea cripto a fost provocată de o serie de factori, unul dintre ele fiind anunțul președintelui Rezervei Federale a SUA, Jerome Powell, privind o posibilă creștere a ratei dobânzilor, pârghie care a cântărit mult asupra activelor de risc, cum ar fi acțiunile și, în special, criptomonedele.

Un alt factor major care apasă asupra prețurilor cripto este prăbușirea Silvergate Capital, un important creditor al industriei cripto. Silvergate a declarat miercuri că își încheie operațiunile și își lichidează banca.

O zi mai târziu, Silicon Valley Bank, o coloană vertebrală a industriei de capital de risc din SUA. a anunțat că a vândut participații în valoare de 21 de miliarde de dolari, cu o pierdere de 1,8 miliarde de dolari.

Articolul precedentProgramele Rabla Clasic și Rabla Plus, încep pe 24 martie  
Articolul următorMarcel Boloş: Există timp suficient pentru ca forma finală a legii pensiilor speciale să fie în acord cu conţinutul jalonului din PNRR