Programele „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus” demarează luni. Persoanele fizice pot merge, după ora 10:00, la producătorii validaţi în vederea îndeplinirii formalităţilor de înscriere, în timp ce persoanele juridice pot transmite dosare de acceptare la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) în vederea accesării celor două programe.

Listele cu producătorii care au semnat contracte de participare cu AFM sunt publicate pe site-ul instituţiei www.afm.ro, la secţiunile dedicate programelor respective.

Suma maximă ce va putea fi decontată din costurile unei maşini noi prin „Rabla Clasic” poate ajunge la aproximativ 2.250 de euro, iar ecobonusurile pot fi combinate între ele şi adăugate la prima de casare.

Pentru 2021, prima de casare a fost majorată de la 6.500 de lei la 7.500 de lei,  ecobonusul pentru tehnologia hibrid – de la 2.500 de lei la 3.000 de lei, precum şi ecobonusul GNC/GPL/emisii sub 96 de grame CO2/km – de la 1.000 de lei la 1.500 de lei.

De asemenea, valabilitatea Notei de înscriere în cadrul Programului „Rabla Clasic” a fost extinsă la 150 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziţie a autoturismului nou.

Programul „Rabla Plus” are cel mai mare buget de la lansare, respectiv 400 de milioane de lei, dublu faţă de anul anterior. Prima este, la fel ca și anul trecut, de 10.000 de euro pentru „full electric” şi circa 4.500 de euro pentru maşini hibride plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autovehiculului nou.

Cei care vor dori să renunţe la o maşină veche, poluantă, şi să achiziţioneze un autovehicul electric vor beneficia atât de prima de casare acordată prin Programul „Rabla Clasic”, în valoare de 7.500 de lei, cât şi de ecotichetul alocat în cadrul Programului „Rabla Plus”.

Valabilitatea Notei de înscriere în cadrul Programului „Rabla Plus” a fost extinsă la 240 de zile de la data emiterii.

În cazul cumpărării unei motociclete noi se acordă o primă de casare de 5.500 lei. Valoarea cumulată a ecotichetului şi a primei de casare nu poate depăşi 50% din valoarea de achiziţie a motocicletei electrice.

Recent, ministrul Mediului, Barna Tanczos, a declarat că, pentru derularea celor două programe guvernamentale, se va asigura informatizarea integrală a proceselor specifice.

Articolul precedentVIDEO Daniel Dines și UiPath = calea succesului. Povestea celui mai bogat român, primul miliardar din afaceri cu roboți software
Articolul următorCum arată situația financiară a Estului Uniunii Europene