Laboratoarele medicale private autorizate pentru a testa prin metoda PCR și-au crescut semnificativ afacerile, în perioada pandemiei. 

 

Laboratoarele medicale care fac teste PCR și-au crescut afacerile chiar și de 4 ori în pandemie. Din februarie 2020 și până acum, românii au făcut peste 8.5 milioane de teste.

Cele mai multe teste au fost efectuate contra cost, în laboratoarele specializate, la prețuri cuprinse între 150 și 450 de lei.

Laboratoarele medicale, profit uriaș în pandemie

Un calcul realizat de o companie de consultanță arată că valoarea testelor realizate a depășit cifra de 2 miliarde de lei, luând în considerare un cost mediu de 300 de lei/per test.  Astfel, testarea cu Real-Time PCR în România a costat 2.5 miliarde de lei până in prezent.

Cateva laboratoare medicale au trecut de la zero la cateva milioane de lei in anul 2020.

In plus, anul trecut, testarea PCR a fost singura modalitate de a calatori in anumite tari, printre care se numara Grecia si Austria, destinatii turistice preferate de romani.

Asadar, numărul crescut de teste se datorează în mare parte condițiilor de călătorie în străinătate. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentRata inflației a ajuns la 3,9% în iunie. Prețurile energiei electrice și ale alimentelor, cele mai mari creșteri
Articolul următorRomânia, cea mai slabă productivitate a resurselor naturale din UE. Ineficiența crește de la an de an

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau