Samsung Galaxy Fold, un telefon considerat revoluționar pe o piață a smartphone-urilor care stagnează de ceva vreme, întâmpină probleme chiar înainte de lansarea din 26 aprilie. 

 

Mai mulți jurnaliști au testat smartphone-ul pentru a face review-uri înainte de lansarea oficială, dar câțiva au întâmpinat o problemă neașteptată: li s-a spart ecranul la plierea telefonului.

Au fost patru astfel de cazuri, iar în două dintre ele utilizatorii au făcut greșeala să dezlipească folia protectivă a ecranului, crezând că este una opțională, anti-murdărie, ca la restul telefoanelor.

Așa i s-a întâmplat și jurnalistei Joanna Stern de la Wall Street Journal care se pregătea să facă o recenzie a smartphone-ului de la Samsung când a auzit de problemele pe care le-au întâmpinat alți utilizatori și… s-a apucat să dezlipească și ea protecția ecranului.

Mare greșeală… după cum puteți vedea mai jos.

Jurnalista le reproșează celor de la Samsung că în pachetul cu noul telefon nu a primit nici măcar a doua oară un avertisment cu privire la interdicția de a dezlipi folia de plastic.

Oficialii de la Samsung au publicat imediat după apariția problemelor un mesaj în care au recunoscut că un număr limitat de exemplare „timpurii” ale Galaxy Fold au avut probleme la testare, după ce li s-a eliminat stratul superior de protecție, cauzând deteriorarea ecranului:

„Ecranul principal al Galaxy Fold are un strat de protecție superior, care face parte din structura afișajului, proiectat pentru a proteja ecranul împotriva zgârieturilor neintenționate. Eliminarea stratului protector sau adăugarea de adezivi pe afișajul principal poate duce la deteriorări. Ne vom asigura că aceste informații sunt furnizate în mod clar clienților noștri”, spun cei de la Samsung.

Nu toți clienții au fost, însă informați. Iată un exemplu ajuns viral, cu 6 milioane de vizualizări pe You Tube în două zile:

Samsung Galaxy Fold, care costă 1.980 de dolari, este un hibrid între telefon și tabletă, deoarece atunci când este desfăcut arată ca o tabletă mai mică, iar atunci când este pliat poate fi folosit ca un smartphone de lux.

Vezi mai jos recenzia unui utilizator încântat de noul produs și de aplicațiile inovatoare pe care le are.

Potrivit Samsung, noul smartphone Galaxy Fold rezistă la minim 200.000 de plieri și nu ar trebui să mai apară probleme de crăpare a ecranului după lansarea oficială.

Într-recenzie pentru Business Insider, jurnalista care a folosit telefonul timp de o săptămână spune care este lucrul care a impresionat-o cel mai mult:

„După ce am petrecut aproape o săptămână cu acest device, nu design-ul neconvențional al lui Galaxy Fold m-a impresionat cel mai tare, ci viața bateriei. Rezistă două zile după o singură încărcare”.

Jurnaliștii de la CNN arată că problemele apărute acum pentru Samsung nu sunt insurmontabile. Să ne amintim cum s-au redresat după criza din 2017 legată de explozia unor baterii de la Galaxy Note 7.

Samsung a refăcut întreg sistemul de baterii și nu au mai fost probleme. Următoarea generație, Note 8, a fost un succes și nu s-a mai vorbit de sincopa neplăcută din trecut.

Samsung Galaxy Fold
Articolul precedentFirmele străine care primesc plăţi electronice, obligate să aibă reprezentare în România
Articolul următorCFR Călători în 2019: reduce subvenții, mărește salarii și investește pe datorie