Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă Uniunea Europeană a prezentat, astăzi, la Bruxelles, problema transportatorilor români, aflaţi în tranzit, blocaţi la frontierele Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, în contextul măsurilor de limitare a răspândirii noii tulpini a virusului SARS-CoV-2.

Conform realitatea.net, Reprezentanţa a cerut o soluţie rapidă, printr-o abordare coordonată la nivelul Uniunii. Ministerul de Externe de la Bucureşti a contactat direct partea franceză şi a cerut rezolvarea situaţiei.

În plus, partea franceză a răspuns că decizia de închidere a frontierei cu Marea Britanie are caracter excepţional şi tranzitoriu, fiind aplicabilă pentru 48 de ore, în aşteptarea unor măsuri coordonate la nivel european.

În această seară, are loc o reuniune de urgenţă a punctelor de contact naţionale din domeniul transporturilor cu Comisia Europeană, în vederea soluţionării coordonate a blocajelor apărute. 

Sursa: Realitatea Financiara

Articolul precedentFacturi mai mari la energie electrică din ianuarie
Articolul următorClaudiu Năsui, ministrul desemnat al Economiei: „În viitor avem foarte multe de făcut. Debirocratizarea – o misiune centrală a ministerului”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau