Prințul Philip, ducele de Edinburgh și soțul reginei Elisabeta a II-a, a murit la vârsta de 99 de ani.

Anunțul decesului prințului a fost făcut de casa regală britanică.

„Cu durere profundă, Majestatea Sa Regina a anunțat moartea iubitului ei soț, Alteța Sa Regală, Prințul Philip, Duce de Edinburgh. Alteța Sa Regală a murit în pace în această dimineață la Castelul Windsor Familia Regală se alătură oamenilor din întreaga lume care îi deplâng trecerea în neființă.”, potrivit declarației Palatului Buckingham.

Prințul Philip a avut mai multe probleme de sănătate și a fost internat pe 16 februarie, după ce s-a simțit rău. Ulterior a suferit o procedură pentru o afecțiune cardiacă pe care o avea. A petrecut 28 de nopți în spital, cea mai lungă perioadă de spitalizare din viața lui, potrivit BBC.

Familia Regală a României şi-a exprimat, vineri, „nespusa tristeţe” la moartea Principelui Philip, Ducele de Edinburg, soţul Reginei Elisabeta a Marii Britanii

“Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort, alături de întreaga Familie Regală, au aflat cu nespusă tristețe vestea trecerii la cele veșnice a Alteței Sale Regale Principele Philip, Ducele de Edinburg.

Consortul Suveranei britanice a încetat din viață în această dimineață la Castelul Windsor.

Principele Philip și Regele Mihai, născuți în același an, au fost veri și au păstrat o prietenie de o viață întreagă. Ducele de Edinburg a botezat pe Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și i-a purtat de grijă în școală, la liceu și la facultate. Principele Philip, alături de Regina Elisabeta, a fost mereu prezent în viața Familiei Regale române.

După dispariția Regelui Mihai, pentru Majestatea Sa Margareta, Ducele de Edinburg a fost o figură părintească.

Toate generațiile din Familiile Regale română și britanică au fost apropiate, dar pentru generația de astăzi, Regina Elisabeta a II-a și Principele Philip rămân drept modele spirituale, surse fundamentale de inspirație.”

Sursa: Realitatea de Realitatea din Moldova

Articolul precedentAl doilea weekend cu program redus la cumpărături. Ce reguli noi vrea să impună prefectura Capitalei
Articolul următorVIDEO Cozi uriașe la benzinării după închiderea magazinelor la ora 18:00. Oamenii au făcut cumpărături la suprapreț

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Numele tau