Primele două trenuri de pasageri din lume alimentate cu hidrogen au intrat în exploatare comercială în Germania cu o zi înainte de prezentarea la Târgul internațional de profil, Inno Trans, de la Berlin.

Inovația franco-geremană se numește Coradia iLint și este construită de Alstom in Salzgitter, Germania. Trenul este echipat cu celule de combustie pe bază de hidrogen, care transformă hidrogenul și oxigenul în electricitate, eliminând astfel emisiile poluante aferente propulsiei. va intra in exploatare în Saxonia Inferioară, informează un comunicat remis Realitatea Financiară.

Pentru moment, doar călătorii din rețeaua Elbe-Weser vor putea face prima călătorie din lume cu un trenc cu emisii zero, care atinge viteza maximă de 140 km/h. Dar este prevăzut ca în 2021 să intre în funcțiune o stație de alimentare fixă, la sediul companiei feroviare germane Eisenbahnen und Verkehrsbetriebe Elbe-Weser GmbH (EVB), atunci când Alstom va livra încă 14 trenuri  către autoritatea locală de transport.

Noile trenuri vor fi alimentate de la o stație mobilă de alimentare cu hidrogen. Cu un singur plin, ele pot parcurge 1000 km.

„Este o revoluție pentru Alstom și pentru viitorul mobilității. Primul tren cu hidrogen din lume începe să deservească pasagerii și este gata pentru producția de serie,” subliniază Henri Poupart-Lafarge,Președinte și Director General al Alstom. „Coradia iLint anunță o nouă eră în transportul feroviar fără emisii. Este o inovația unei echipe formate din francezi și germani și un exemplu de cooperare transfrontalieră de succes.”

Ministrul Economiei și Transporturilor din Saxonia Inferioară, Dr. Bernd Althusmann, care a sprijinit cu peste 81 de milioane de euro achiziția de către LNVG a încă 14 trenuri cu hidrogen, este impresionat: „Odată cu testarea începută astăzi, Saxonia Inferioară realizează o adevărată activitate de pionierat în transportul local”.

Guvernul federal a sprijinit în mod activ dezvoltarea și testarea noii tehnologii de propulsie în Saxonia Inferioară, asigurând fonduri din Programul Național de Inovare pentru Tehnologia pe bază de hidrogen și pile de combustie.

Enak Ferlemann, Comisar al Guvernului Federal pentru Transporturi Feroviar și Secretar de Stat Parlamentar la Ministerul Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale, rezumă: „O premieră mondială în Germania. Punem pe șine primul tren de pasageri cu tehnologie pe bază de pile de combustie. Acesta reprezintă un important indiciu pentru mobilitatea viitorului. Hidrogenul este o alternativă reală, eficientă, cu emisii reduse, la locomotivele diesel. Aceste trenuri pot fi operate curat și într-un mod prietenos cu mediul, în special pe liniile secundare unde catenarele sunt neeconomice sau nu sunt încă disponibile.” Și a adăugat: „Prin urmare, susținem și finanțăm această tehnologie, pentru a o extinde.”

 

 

Articolul precedentCea mai euforică firmă de pe bursă: Crește cu 700% într-o lună
Articolul următorO nouă intervenție a lui Trump în piața petrolului. Prețul scade

Comments are closed.